Macovei a demisionat din Alianta Conservatorilor si Reformistilor Europeni din cauza lui Ponta si a lui Erdogan

Miercuri, 07 Martie 2018, ora 14:49
5848 citiri
Macovei a demisionat din Alianta Conservatorilor si Reformistilor Europeni din cauza lui Ponta si a lui Erdogan
Foto: Facebook / Monica Macovei

Europarlamentarul Monica Macovei a decis sa demisioneze din Alianta Conservatorilor si Reformistilor Europeni (ACRE) dupa ce fostul premier Victor Ponta a fost invitat la reuniunea aliantei din 22 martie, in calitate de vorbitor, dar si din cauza tolerantei aratate fata de AKP, partidul presedintelui Turciei, Recep Erdogan.

"Invitarea inculpatului Ponta ca vorbitor la reuniunea ACRE din 22 martie este de neacceptat, alaturi de tolerarea AKP, partidul dictatorului Erdogan, in ACRE, partid paneuropean", subliniaza Monica Macovei intr-o postare pe Facebook, in care isi anunta demisia din ACRE.

Fostul ministru al Justitiei precizeaza ca a luat decizia de a demisiona dupa ce a cerut "explicatii" privind invitarea lui Victor Ponta ca vorbitor la summit-ul Aliantei din 22 martie 2018, de la Bruxelles.

"In demisia depusa, amintesc ca, in cei peste doi ani in care am fost membru ACRE, au existat mai multe divergente intre opiniile personale si politica implementata de conducerea Aliantei", mai spune Macovei, dand ca exemple atitudinile diferite fata de AKP si Victor Ponta.

In ceea ce priveste partidul condus de presedintele Turciei, pe care il acuza ca a instaurat o dictatura, Monica Macovei spune ca a votat pentru excluderea lui din Alianta, dar majoritatea membrilor ACRE a fost impotriva.

"Am solicitat in scris reluarea votului la Consiliul ACRE care a avut loc in Armenia, in decembrie 2017, argumentand agravarea situatiei din Turcia, dar cererea mea a ramas fara raspuns si efecte", reaminteste Macovei.

Legat de al doilea motiv al demisiei, Monica Macovei reaminteste ca "Victor Viorel Ponta a plecat din functia de premier in urma unor proteste masive de strada in Romania, dupa tragedia de la Clubul Colectiv, in care si-au pierdut viata intr-un incendiu 64 de tineri".

"Tragedia s-a produs din cauza coruptiei din administratia guvernata de Victor Viorel Ponta. Fostul prim-ministru are calitatea de inculpat, este acuzat de coruptie, fals si spalare de bani, iar un termen al judecarii dosarului penal este chiar in aceasta luna. Victor Viorel Ponta si-a plagiat lucrarea de doctorat, asa cum au decis institutiile responsabile din Romania. In mandatul sau de prim-ministru, statul de drept din Romania a primit o lovitura dura, prin modificarea rapida a legislatiei, revocarea Avocatului Poporului, a sefilor Parlamentului si suspendarea presedintelui Romaniei.

Prezenta inculpatului Victor Ponta ca vorbitor la o reuniune a ACRE este o eroare, un demers de subminare a valorilor si principiilor enuntate de Alianta Conservatorilor si Reformistilor Europeni si un act de sfidare a cetatenilor cinstiti din Romania si din toate statele europene", subliniaza Monica Macovei, adaugand ca "Victor Ponta incearca sa-si faca loc langa prietenul lui din Turcia, dictatorul Erdogan".

De acum inainte, Monica Macovei va activa ca membru al Grupului Conservatorilor si Reformistilor (ECR) din Parlamentul European, se mai precizeaza in postarea pe Facebook.

C.B.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Macovei demisie ACRE Ponta Erdogan , #europarlamentar
Comentarii
Poza Marin2134
Marin2134
rank 5
Eu zic sa verificati ! E foarte posibil ca Macovei sa fi fost
Poza parerea
parerea
rank 5