Macovei a castigat procesul cu europarlamentarul Catalin Ivan: Cat trebuie sa-i plateasca despagubiri morale

Luni, 17 Octombrie 2016, ora 20:07
6477 citiri
Macovei a castigat procesul cu europarlamentarul Catalin Ivan: Cat trebuie sa-i plateasca despagubiri morale
Foto: Arhiva Ziare.com

Fondatorul M10, Monica Macovei, a castigat definitiv procesul cu europarlamentarul Catalin Ivan.

Curtea de Apel Bucuresti a decis ca Ivan sa-i plateasca Monicai Macovei despagubiri morale de 5.000 de euro si sa publice decizia instantei in trei ziare nationale, dupa ce a respins recursurile celor doi politicieni si a pastrat solutia Tribunalului Bucuresti.

Amintim ca Macovei l-a dat in judecata pe Ivan dupa ce acesta a sustinut ca ea fost anchetata de o comisie a Parlamentului European.

"Europarlamentarul PSD Catalin Ivan a inventat o 'Comisie de etica' a Parlamentului European care m-ar fi anchetat si nu a putut sa-si sustina minciunile si in sala de judecata. Nimeni nu m-a anchetat in Parlamentul European, iar Catalin Ivan, desi stia acest lucru, a ales sa minta pentru a ma denigra.

(...) Ivan va plati acum, la finalul procesului, despagubiri morale si cheltuieli de judecata si va trebui sa publice in trei ziare nationale hotararea definitiva si irevocabila care demonstreaza ca a mintit", a scris Macovei, la randul ei europarlamentar, pe Facebook.

Pe 29 iunie 2015, Judecatoria Sectorului 5 a stabilit ca Ivan sa-i plateasca lui Macovei despagubiri morale de 25.000 de euro si sa publice hotararea instantei in trei ziare nationale.

Decizia a fost atacata de Catalin Ivan la Tribunalul Bucuresti, instanta care a hotarat, pe 13 aprilie 2016, reducerea despagubirilor pana la 5.000 de euro, decizie contestata de ambele parti.

In final, Curtea de Apel Bucuresti a hotarat sa respinga ambele recursuri si l-a obligat pe Ivan la plata sumei de 5.000 de euro despagubiri morale si 2.000 lei cu titlu de cheltuieli de judecata.

Monica Macovei l-a dat in judecata pe Catalin Ivan, in decembrie 2012, "pentru repetatele acuzatii mincinoase, denigratoare si defaimatoare", conform carora ea ar fi fost anchetata de o "Comisie de etica" a Parlamentului European.

Macovei spunea atunci ca acuzatiile lansate de Ivan "au fost infirmate de oficiali ai Parlamentului European printr-o scrisoare" in care se spune ca e vorba despre "informatie falsa, acuzatie falsa si (...) de neacceptat".

"In loc sa isi ceara scuze publice ca a dezinformat opinia publica si ca a mintit, Catalin Ivan a continuat sa ma atace si sa ii denigreze inclusiv pe membrii Parlamentului European care i-au dezmintit minciunile", arata la acea vreme Monica Macovei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#Macovei castigat proces Ivan, #Catalin Ivan despagubiri Macovei , #europarlamentar