Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ciprian Ciucu, omul lui Macovei pentru Capitala: Trebuie sa scoatem coruptia din Primarie

Duminica, 14 Februarie 2016, ora 17:03
7818 citiri
Ciprian Ciucu, omul lui Macovei pentru Capitala: Trebuie sa scoatem coruptia din Primarie
Foto: Facebook / Ciprian Ciucu

Eliminarea coruptiei si a risipei, modernizarea infrastructurii, un program realist de consolidare a locuintelor, identificarea unui model administrativ si transparenta decizionala, acestea sunt principalele puncte ale programului anuntat duminica de Ciprian Ciucu, candidat independent la Primaria Capitalei sustinut de Partidul M10, condus de europarlamentarul Monica Macovei.

In cadrul unei conferinte la care a participat si Monica Macovei, Ciprian Ciucu a declarat ca, prin candidatura sa, doreste sa dea un semnal si altor reprezentanti ai societatii civile, pentru a-i incuraja sa isi asume responsabilitatea unei functii in stat.

Ciprian Ciucu este presedinte al Consiliu National de Integritate (CNI), ales ca reprezentant al societatii civile, fiind si membru in consiliul director al Centrului Roman de Politici Europene (CRPE).

"Ce vreau sa fac la Primarie: in primul rand, vreau sa le redau bucurestenilor placerea de a trai in orasul lor, pentru ca multi dintre noi se simt agresati de oras - aglomeratie, dezordine, mizerie. Nu mai ai acea placere de a trai in orasul tau.

Ne dorim un oras in care sa petrecem timp de calitate: sa avem evenimente culturale majore, sa avem unde petrece timpul impreuna cu familia, sa avem parcuri bune, sa avem bulevarde care sa fie in special pentru oameni, acces la servicii sociale, acces la servicii de educatie si sanatate.

Imi doresc foarte mult sa facem ceva cu managementul traficului din Bucuresti si voi pune mare accent pe transportul in comun si pe transportul alternativ. Efectiv trebuie sa facem regenerarea urbana, pentru ca sunt zone in oras care sunt subrede", a declarat Ciprian Ciucu.

Alte puncte din programul prezentat de Ciprian Ciucu se refera la modernizarea infrastructurii tehnico-edilitare, demararea unui program realist de consolidare a locuintelor si identificarea, impreuna cu cetatenii, a unui model administrativ de secol XXI.

"Fundatia pe care sta orasul este subreda. Infrastructura (tehno-edilitara, de transport public, sociala) este veche, si-a depasit durata de viata, este practic in pragul dezintegrarii. Calitatea constructiilor este precara si riscul seismic este imens.

Bazele administrative ale orasului nostru sunt confuze si neclare. Relatiile dintre primariile de sector si cea generala duc la situatii absurde si ineficienta economica, ambele rezultand direct din lipsa colaborarii intre acestea.

Trebuie sa sa ne uitam la modele de dezvoltare urbana de la alte capitale din Europa, sa vedem ce ar putea fi aplicat in Romania", mai sustine Ciprian Ciucu.

O alta directie a programului prezentat de Ciprian Ciucu il reprezinta eliminarea coruptiei din Primaria Capitalei.

"Trebuie sa scoatem coruptia din Primaria Capitalei. Bucurestiul are un buget comparabil cu al Vienei, insa diferenta de calitate a vietii este de la cer la pamant. Grupurile de interese nelegitime au pus mana pe capitala Romaniei si o sufoca, secandu-i bugetul cu proiecte inutile, cheltuieli disproportionate si absurde si prioritati care nu au legatura cu cetatenii", a mai declarat Ciucu.

Alte directii de actiune din programul lui Ciprian Ciucu: transparenta totala a deciziilor luate la nivelul primariei si explicarea mizelor fiecarei decizii pentru ca cetatenii, societatea civila si mass-media sa se poata opune intereselor oculte si nelegitime; toate contractele din bani publici trebuie sa fie facute publice; incurajarea participarii cetatenilor la definirea prioritatilor de dezvoltare a orasului, pana la nivel de cartier; stabilirea si impunerea unor standarde de cost pentru toate cheltuielile si investitiile publice.

Astazi mi-am anuntat candidatura pentru primaria capitalei. Le multumesc tuturor celor care au fost prezenti - si ne revedem in curand in campanie!

Posted by Ciprian Ciucu on Sunday, February 14, 2016

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Ciprian Ciucu M10, #Ciprian Ciucu candidat Primarie, #Ciprian Ciucu Macovei , #M10