Procurorii i-au dat NUP finului lui Ridzi

Miercuri, 22 Septembrie 2010, ora 20:00
2855 citiri
Procurorii i-au dat NUP finului lui Ridzi

Procurorii Parchetului de pe Judecatoria Petrosani au decis neinceperea urmaririi penale impotriva omului de afaceri Emil Irinel Bercea, finul familiei Ridzi, intr-un dosar in care acesta a fost cercetat pentru ca a condus beat la volan.

Omul de afaceri Emil Irinel Bercea intrase in vizorul justitiei dupa ce, in noaptea de 2 spre 3 aprilie anul curent, a fost surprins in trafic sub influenta bauturilor alcoolice.

La vremea respectiva, in urma recoltarii probelor de sange, specialistii laboratorului de medicina legala din Deva stabilisera ca Emil Irinel Bercea a avut o alcoolemie de 1,6 la mie, rezultatul primei probe, respectiv 1,4 la mie, cea de-a doua proba.

Acest lucru ar fi insemnat, potrivit anchetatorilor, ca omul de afaceri ar fi putut avea o alcoolemie si mai mare in momentul in care s-a urcat la volan.

"Dat fiind curba rezultata intre probe la interval de o ora exista posibilitatea sa fi avut o alcoolemie si mai mare", spunea la vremea respectiva Dumitru Ilinca, purtator de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Petrosani.

Rezultatul specialistilor de la laboratorul de medicina legala din Deva a fost contestat de omul de afaceri la Institutul de Medicina Legala din Timisoara, iar rezultatul a fost surprinzator mult sub cel dat de Deva.

Expertiza venita de la IML Timisoara confirma faptul ca Emil Irinel Bercea s-a urcat la volan dupa ce a consumat bauturi alcoolice, insa alcoolemia i-a scazut de la 1,6 la mie in sange la undeva la 0,80 la mie, adica infractiunea a devenit doar o contraventie.

"In dosarul respectiv s-a dispus scoaterea de sub urmarire penala, deoarece rezultatul expertizei IML Timisoara arata ca Emil Irinel Bercea a avut o alcoolemie in sange de 0,80. In aceste conditii nu a mai fost vorba despre infractiune, ci de contraventie, iar Emil Bercea a fost sanctionat cu o amenda administrativa", a precizat Dumitru Ilinca.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Bercea fin Ridzi, #Ridzi NUP fin , #dosar penal