Ministrul Educatiei anunta ca in fiecare scoala un cadru medical va supraveghea elevii la cursurile pregatitoare si la examene

Marti, 19 Mai 2020, ora 22:21
3098 citiri
Ministrul Educatiei anunta ca in fiecare scoala un cadru medical va supraveghea elevii la cursurile pregatitoare si la examene
Foto: Facebook/Monica Anisie

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a declarat, marti, ca in fiecare unitate de invatamant va exista un cadru medical care va supraveghea participarea elevilor din clasele a VIII-a si a XII-a la cursurile de pregatire, dar si procesul de examene nationale.

"Deja am emis un ordin de ministru comun cu Ministerul Sanatatii care va fi publicat astazi in Monitorul Oficial - pentru ca s-a schimbat starea de urgenta in stare de alerta, avem o lege noua - (...) si acolo sunt prevazute toate masurile prevenire si de combatere a imbolnavirilor.

Avem acolo prevazut in mod clar care sunt responsabilitatile Ministerului Educatiei, inspectoratelor scolare, unitatilor de invatamant si directiilor de sanatate publica. Am discutat cu domnul ministru al Sanatatii si in fiecare unitate de invatamant va exista un cadru medical care va supraveghea tot acest proces de revenire la cursurile de pregatire, dar si procesul de examene nationale", a spus Anisie, la TVR 1. Ministrul a precizat ca participarea elevilor din clasele terminale la cursurile de pregatire este optionala.

"Vom redeschide scolile prin aceste cursuri de pregatire pentru elevii din clasele de a VIII-a si a XII-a tocmai pentru ca acestia au nevoie in aceasta perioada de o revenire si o reintalnire cu profesorii. (...) Revenirea la aceste cursuri este una optionala. Cred ca trebuie elevul sa se reobisnuiasca cu spatiul scolii, dar sa fie si sustinut emotional de profesori. (...)

Odata cu revenirea la scoala vom lua si masurile de siguranta pentru ca de aici am pornit de fapt, de la temerile pe care le au elevii sau parintii. Aceasta revenire este una optionala si parintele este cel care evalueaza starea de sanatate a copilului, dar si ceea ce se afla in familie, membrii familiei care ar putea fi in grupa de risc", a aratat Monica Anisie.

Ea s-a declarat convinsa ca profesorii vor fi atenti si la sustinerea emotionala a elevilor.

Ministrul Educatiei a precizat ca in curand va aparea metodologia pentru admiterea la liceu, inclusiv pentru liceele vocationale.

"Propunerile sunt multiple. Spre final s-a decis sa existe in mare parte probe pe baza de portofoliu, depinde insa de fiecare tip vocational", a spus Anisie.

Ea a mentionat ca pentru la toamna va exista un "plan de interventie", in contextul in care epidemiologii sustin ca ar putea exista un al doilea val al pandemiei.

"Am discutat in Ministerul Educatiei cu specialistii si vom avea un plan de interventie atat la nivelul elevilor prin asigurarea cu dispozitive in asa fel incat sa aiba acces la invatarea online, dar si la nivelul profesorilor. Vom realiza formarea cadrelor didactice pentru a putea sa predea in formatul acesta online. Nu toata lumea a fost pregatita pentru acest lucru in aceasta perioada, insa le multumesc tuturor pentru eforturile pe care le-au facut pentru ca si-au dat seama cat de important sa fie alaturi de elevi. (...)

Pe langa aceasta formare a profesorilor venim si cu o interventie atat pentru profesori cat si pentru elevi - vom realiza ghiduri metodologice pentru fiecare disciplina in parte in asa fel incat sa-i ajutam si pe elevi si pe profesori pentru a recupera tot ceea ce in aceasta perioada a semestrului al II-lea sa spunem ca nu s-a putut preda asa cum si-ar fi dorit fiecare dintre noi. Ne-am dori sa continuam proiectul in parteneriat cu Televiziunea Romana, sa-l extindem, si in felul acesta sa venim in sprijinul tuturor elevilor nu numai al elevilor de clasa a VIII-a sau a XII-a cum am avut acum aceste cursuri de pregatire pentru examenele nationale", a detaliat ministrul Educatiei.

Ea a aratat ca inchiderea scolilor in aceasta perioada a fost o decizie dificila, dar necesara.

"Vedem ca Romania nu are un numar atat de mare de imbolnaviri poate si pentru ca Guvernul a luat masuri bune, la timp, in asa fel incat sa nu existe riscuri foarte mari", a mai spus Monica Anisie.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Monica Anisie medici pregatire, #Monica Anisie elevi pregatire, #Monica Anisie elevi examene , #ministrul Educatiei