150 de milioane de lei pentru dispozitivele necesare elevilor din medii dezavantajate - proiect

Marti, 05 Mai 2020, ora 16:15
2391 citiri
150 de milioane de lei pentru dispozitivele necesare elevilor din medii dezavantajate - proiect
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a anuntat, marti, ca a fost pus in dezbatare publica un proiect prin care se aloca 150 de milioane de lei pentru asigurarea de achizitii de dispozitive pentru copiii din mediile dezavantajate.

"Deci ne pregatim pentru toamna sa avem echipamentele necesare pentru ca toti copiii sa aiba acces la invatamantul online, iar pe de alta parte ne pregatim cu masuri de siguranta si cu masuri pentru formarea profesorilor. Sa-i sprijinim si pe profesori pentru a putea realiza un invatamant de calitate, pentru a putea realiza lectii cu elevii in asa fel incat daca se intampla sa nu ne gaseasca nepregatiti.

(...) Noi am facut o statistica initiala la Ministerul Educatiei. Am solicitat inspectoratelor scolare sa prezinte o situatie si cam 250.000 de copii au nevoie de echipamente pentru a putea sa faca educatie online si aceste echipamente noi le achizitionam si cu internet pentru 2 ani platit, in asa fel incat sa nu existe probleme", a declarat Anisie la radio Itsy Bitsy.ro, citata de Edupedu.ro.

Ministrul a punctat ca autoritatile isi doresc ca in septembrie sa nu existe copil fara acces la un dispozitiv, in asa fel incat lectiile online sa se desfasoare fara probleme.

"Ministerul Educatiei a pus deja in dezbatere publica un proiect de Hotarare de Guvern prin care se aloca 150 de milioane de RON pentru asigurarea de achizitii de dispozitive pentru copiii din mediile dezavantajate", a spus Anisie.

Ministrul a vorbit si despre informatia potrivit careia profesorii trebuie sa faca fotografii ale activitatilor online, pentru a face dovada lectiilor online.

"Nu exista niciun ordin in acest sens. Tot ceea ce Ministerul Educatiei a elaborat a fost o instructiune catre inspectoratele scolare si unitatile de invatamant, care trebuie privita din 2 perspective: cum anume ar trebui sa se realizeze lectiile online, iar pe de alta parte cu masuri pentru cei care nu au acces la tehnologie. Nimeni nu a cerut sa faca poze si de aia vreau sa discut concret cu oamenii si sa vad de ce s-a ajuns la aceasta masura", a adaugat Anisie.

Citeste si Doar 63% din elevi romani au participat la cursurile online - evaluare UNICEF

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#proiect dispozitive elevi saraci, #Anisie dispozitive elevi saraci , #ministrul Educatiei