Macovei: Este evident ca Pivniceru a anulat intalnirea cu Reding

Vineri, 21 Septembrie 2012, ora 12:27
2700 citiri
Macovei: Este evident ca Pivniceru a anulat intalnirea cu Reding

Ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, a refuzat sa se intalneasca cu vicepresedintele Comisiei Europene si comisar pentru Justitie, Viviane Reding, sub motivul ca "in agenda ministrului roman a intervenit o schimbare".

"Este evident ca ministrul roman a anulat aceasta intalnire ce fusese anterior programata", sustine europarlamentarul Monica Macovei, potrivit unui comunicat remis vineri Ziare.com.

Macovei arata ca Pivniceru a lasat Romania nereprezentata in Europa la consiliul ministrilor de Justitie, aducand astfel un prejudiciu imaginii Romaniei.

"In acest timp, ministrul Justitiei roman nu a participat nici la Conferinta Ministrilor Justitiei din Consiliul Europei, lasand Romania nereprezentata la nivel de ministru, desi era tocmai o reuniune a ministrilor de Justitie.

Actualii guvernanti sunt incapabili sa inteleaga prejudiciul pe care il creeaza in continuare Romaniei pe plan international prin astfel de gesturi penibile. Le reamintesc ca am intrat in Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007, iar prin astfel de gesturi ne indeparteaza de Uniune", se mai arata in comunicat.

Europarlamentarul PDL incheie spunand ca, daca Mona Pivniceru ar fi participat la intalnire, ar fi trebuit sa-si asume anumite angajamente si sa le respecte. Data fiind situatia de fata, prin neprezentare, Pivniceru nu si-a luat niciun angajament fata de oficialii europeni.

"Participarea ministrului de Justitie la intalnire ar fi insemnat ca doamna Pivncieru sa-si ia angajamente pe care apoi sa fie obligata sa le respecte? Anularea intalnirii cu doamna Viviane Reding a fost o decizie personala a ministrului Pivniceru sau un raspuns la o solicitare politica?", incheie Monica Macovei.

Cine pe cine a amanat

Ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, ar fi trebuit sa aiba o intrevedere cu Viviane Reding, comisarul european pe Justitie, in cadrul Conferintei Ministrilor Justitiei din Consiliul Europei, care are loc intre 19 si 21 septembrie la Viena, insa aceasta a fost amanata.

Intalnirea Pivniceru - Reding: cine pe cine a amanat (Video)

Consiliera Monei Pivniceru, Cristina Manda, a aratat ca oficialul european n-ar fi avut timp pentru o discutie pe larg vis-a-vis de procedurile de schimbare a sefilor PICCJ si DNA si ar fi fost doar o intalnire informala, avand posibilitatea doar de a da mana cu Reding.

De cealalta parte, purtatoarea de cuvant, Mina Andreeva, a lui Vivane Reding a explicat ca intalnirea a fost amanata din cauza ca in "agenda ministrului roman a intervenit o schimbare".

S.R.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Macovei Pivniceru Reding amanare, #Pivniceru amanare intalnire Reding, #Pivniceru ministru justitie amanare , #ministrul Justitiei