Modificările guvernului Ciucă la Codul Rutier: ”Au băgat înapoi toate portițele și șmecheriile de scăpat cu carnetul”

Miercuri, 18 Mai 2022, ora 12:23 8171 citiri
România este țara cu cei mai mulți morți din accidente rutiere din UE FOTO Facebook/ Poliția Română

Cătălin Drulă, liderul USR și fost ministru al Transporturilor, a criticat asupru modificările aduse Codului Rutier de către guvernul Ciucă.

Drulă susține că legea a fost ”măcelărită” și că au fost reintroduse toate ”portițele” și ”șmecheriile” de care au nevoie cei care încalcă legea pentru a rămâne cu permisul de conducere în buzunar.

”Coaliția șmecheriei la volan

Ieri, în Comisia de transporturi pe care o conduc, a fost show PSD-PNL-UDMR pe tema modificărilor la Codul Rutier făcute de guvernul Ciucă recent.

Legea au măcelărit-o. Au băgat înapoi toate portițele și șmecheriile de scăpat “cu carnetul” pentru toți cei care încalcă grav regulile de circulație.

În țara cu cei mai mulți morți din accidente rutiere din UE. În țara unde șmecherii cu legitimație, girofar și “bolizi” vor impunitate.

Lucian Bode, care trebuia să fie prezent în calitate de ministru sau să delege un secretar de stat, a lipsit. O doamnă comisar-șef a încercat fără succes să țină piept șmecheriei, explicând de ce e nevoie de închiderea portițelor.

A fost show. Pesediștii cot la cot cu peneliștii au făcut praf ministerul lui Bode de parcă nu ei ar fi împreună la guvernare. La ce cuvinte s-au spus de către deputații majorității, m-aș aștepta ca Bode să fie demis de urgență.

L-am chemat la comisie pe ministrul Bode pentru a da explicații asupra activității sale în fața colegilor săi de guvernare. Și să înțelegem dacă coaliția asta vrea reguli de circulație europene sau șmecherie post-sovietică pe drumuri”, a scris Cătălin Drulă pe Facebook.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com