Rușii, gata să suporte un nou șoc de la Kremlin: Putin vrea să ia o măsură extrem de nepopulară de la 1 aprilie 2023

Vineri, 17 Martie 2023, ora 01:18
23178 citiri
Rușii, gata să suporte un nou șoc de la Kremlin: Putin vrea să ia o măsură extrem de nepopulară de la 1 aprilie 2023
Rusia ar planfica o nouă mobilizare de la 1 aprilie 2023 FOTO: Business Insider

Războiul declanșat de Vladimir Putin acum mai bine de un an în Ucraina nu și-a atins obiectivele inițiale de a cuceri țara vecină și de a o readuce în sfera Moscovei. Acum, liderul de la Kremlin vrea să vină cu forțe proaspete pe câmpul de luptă și să recruteze încă 400.000 de noi soldați, începând cu 1 aprilie 2023.

Vestea a apărut în mai multe rapoarte locale din Rusia, ea venind pe fondul eforturilor armatei lui Putin de a-și crește forța cu 50%, potrivit Business Insider.

Ministerul rus al Apărării din Rusia intenționează să recruteze încă 400.000 de soldați contractuali în 2023, potrivit mai multor rapoarte din presa locală. Momentul de recrutare este de așteptat să fie lansat la 1 aprilie, iar guvernele regionale au fost deja informate cu privire la cotele de angajare pe care trebuie să le îndeplinească, a informat marți Radio Free Europe.

Analiza ce provoacă furia lui Putin: Cât teritoriu din Ucraina a câștigat Rusia în ultimul timp

Regiunilor Sverdlovsk și Cheliabinsk, de exemplu, li s-a spus să obțină câte 10.000 de semnături până la sfârșitul anului 2023, potrivit Ura.Ru, un organ de știri pro-Kremlin.

Și în Voroneț, una dintre regiunile rusești cele mai apropiate de granița cu Ucraina, oficiali militari au fost văzuți distribuind citații rezidenților, spunându-le să-și actualizeze datele la birourile de înrolare și înregistrare militară, potrivit BBC Rusia.

Autoritățile au spus că citația a fost emisă doar pentru a colecta informații și nu pentru a pune bazele unei a doua mobilizări, a informat BBC Rusia. Postul de știri rus Layout a raportat că armata rusă caută în special noi recruți cu profesii specializate, cum ar fi operatorii de artilerie sau armurieri.

Loturile sosite de soldați contractuali vor avea voie să aleagă dacă vor fi dislocați în Ucraina, a scris Layout, citând o sursă anonimă de la o autoritate locală din Voroneț. Rusia a declarat o „mobilizare parțială” a 300.000 de rezerviști în septembrie 2023 pentru a reîmprospăta forțele epuizate de invazia sa în Ucraina.

Disperarea lui Putin a ajuns spre limită: Rusia a recrutat în premieră o clasă socială aparte

Rapoartele despre recruți cu puțină pregătire și dotați cu echipamente rudimentare care mor în masă au provocat temeri locale cu privire la un al doilea val de mobilizare. Cu toate acestea, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat în februarie că nu există planuri pentru o a doua mobilizare.

Shoigu a mai spus în decembrie 2022 că Ministerul Apărării încearcă să-și sporească armata de la 1 milion de persoane la 1,5 milioane. Armata extinsă este de așteptat să trimită aproximativ 695.000 de soldați contractuali pe front, cu cel puțin 521.000 în serviciu până la sfârșitul lui 2023, a spus Shoigu.

Soldații ruși cu contract sunt de obicei voluntari care se înscriu pentru o perioadă de trei ani plătită în armată, conform Institutului pentru Studiul Războiului, un think tank din Statele Unite. Au fost în jur de 400.000 înainte ca Moscova să invadeze Ucraina.

De când a început războiul în februarie 2022, recrutorii au oferit bonusuri considerabile și salarii sporite soldaților contractați, în timp ce Kremlinul se grăbește să întărească resursele pentru trupele sale puternic afectate.

Investigația care dezvăluie cruzimea lui Putin: Câte zile supraviețuiește un deținut rus pe frontul din Ucraina VIDEO
Investigația care dezvăluie cruzimea lui Putin: Câte zile supraviețuiește un deținut rus pe frontul din Ucraina VIDEO
Războiul declanșat de Putin în Ucraina a provocat zeci de mii de morți în rândul militarilor ruși. Cu toate astea, dictatorului rus nu-i pasă și continuă fără scrupule bătălia. O...
Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
După multe aparențe, stăpânirea președintelui rus Vladimir Putin asupra puterii este mai puternică ca niciodată. Țara a revenit de la înfrângerile militare timpurii din Ucraina și de la...
#mobilizare rusia, #mobilizare militara rusia, #mobilizare rezervisti, #recruti rusia, #Putin razboi, #Rusia razboi, #Putin Ucraina , #Razboi Ucraina