Cine a fost ales cel mai bun fotbalist din Premier League

Vineri, 10 Iunie 2022, ora 12:59
2210 citiri
Cine a fost ales cel mai bun fotbalist din Premier League
Mo Salah. Foto: Facebook / Liverpool FC

Atacantul egiptean Mohamed Salah (Liverpool) a fost ales, joi, cel mai bun jucător al sezonului recent încheiat în prima ligă engleză de fotbal, de către Asociaţia Fotbaliştilor Profesionişti (PFA), transmite AFP.

Jucătorul de 29 de ani a fost golgheterul Premier League în acest sezon, cu 23 de goluri, la egalitate cu sud-coreeanul Heung-min Son (Tottenham), fiind cel mai bun pasator, cu 13 assist-uri.

Salah câştigă pentru a doua oară acest premiu, după ce i-a fost decernat în 2018, succedându-i mijlocaşului belgian Kevin De Bruyne (Manchester City).

''Este minunat să câştigi trofee, indiferent că sunt individuale sau colective. (...) Acesta este foarte important, deoarece este atribuit de jucători'', a explicat Salah într-un clip publicat de PFA.

Liverpool, clasată pe locul al doilea în Premier League, la un punct de campioana Manchester City, are şase jucători în echipa ideală a sezonului, printre care portarul Alisson Becker, fundaşii Virgil van Dijk şiTrent Alexander-Arnold, mijlocaşul Thiago Alcantara şi atacanţii Sadio Mane şi Salah.

Manchester City are trei reprezentanţi, De Bruyne, fundaşul Joao Cancelo şi mijlocaşul Bernardo Silva, cel mai bun ''unsprezece'' fiind completat de fundaşul german Antonio Rudiger (Chelsea) şi atacantul portughez Cristiano Ronaldo (Manchester United).

La feminin, australianca Samantha Kerr, atacantul echipei Chelsea, a fost desemnată cea mai bună jucătoare a sezonului, după ce a reuşit eventul cu formaţia londoneză, fiind şi golghetera campionatului, cu 20 de goluri.

Cei mai buni tineri jucători a fost desemnaţi Phil Foden, respectiv Lauren Hemp, ambii de la Manchester City.

Cu premii speciale au fost recompensaţi Roy Hodgson, fost selecţioner al echipei Angliei, şi Hope Powell, antrenoarea echipei feminine Brighton & Hove Albion, pentru contribuţia adusă fotbalului. Hodgson şi-a anunţat luna trecută retragerea din activitate după o carieră de 40 de ani.

Pierdere grea pentru Manchester City în lupta pentru titlu. Ce meci important va rata vedeta Haaland
Pierdere grea pentru Manchester City în lupta pentru titlu. Ce meci important va rata vedeta Haaland
Manchester City, campioana en-titre a Angliei, nu se va putea baza pe vedeta Erling Haaland în meciul de joi cu Brighton, din Premier League, a anunţat miercuri antrenorul Pep Guardiola, scrie...
Arsenal și-a distrus rivala în derby, iar lupta pentru titlu în Premier League devine pasionantă
Arsenal și-a distrus rivala în derby, iar lupta pentru titlu în Premier League devine pasionantă
Formaţia Arsenal a învins, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 5-0, echipa Chelsea, în meci restanţă din etapa a 29-a a campionatului Angliei. Pentru Arsenal au marcat Trossard, în...
#mo salah, #liverpool, #premier league , #jucatori