Moment istoric: începe construcția autostrăzii așteptate de 30 de ani. "Nimic nu împiedică asocierea să finalizeze în 20 de luni acest proiect"

Joi, 11 August 2022, ora 16:15 73202 citiri
Camioanele asocierii româno-bulgara Coni SRL-TRACE Group FOTO Facebook/ Cristian Pistol

Oficialii CNAIR se arată optimiști cu privire la finalizarea în termenul prevăzut în contract al unui lot de autostradă în lungime de 28,35 de kilometri.

Este vorba despre lotul 2 al autostrăzii Ploiești-Buzău (Mizil-Pietroasele), care a fost predat joi, 11 august, constructorului, prin proces verbal. Practic, cu această ocazie, a devenit oficial momentul începerii construirii Autostrăzii A7, Ploiești-Siret, care va lega Muntenia de Moldova și vama Siret de vama Giurgiu.

Este un proiect aflat pe masa politicienilor încă de la începutul anilor '90, dar care n-a ajuns nici pe aproape de punerea în practică timp de decenii, din cauza incompetenței și a corupției generalizate.

"În această primă fază se fac lucrări premergătoare construcției:

- deminări;

- descărcări arheologice;

- pregătirea amplasamentelor pentru cele 20 de poduri;

- drumuri tehnologice;

- decopertare strat vegetal.

Practic din acest moment nimic nu împiedică Asocierea româno-bulgara Coni SRL-TRACE Group să finalizeze în 20 de luni acest proiect, în valoare de 1,24 de miliarde de lei (fără TVA), finanțat prin PNRR.

Am să urmăresc permanent mobilizarea în șantier astfel încât în anul 2024 să fie deschisă circulația pe cei 28, 35 de km ai acestui lot de autostradă", a scris pe Facebook Cristian Pistol, șeful CNAIR.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Da', mai apucă să ridice vreo cotă, până nu se redirecționează fon