Hidroelectrica va livra energie ieftina pentru ArcelorMittal

Miercuri, 29 Decembrie 2010, ora 18:10
1544 citiri
Hidroelectrica va livra energie ieftina pentru ArcelorMittal

Hidroelectrica a batut palma cu reprezentantii combinatului siderurgic ArcelorMittal Galati, in vederea livrarii unei cantitati de energie de 1.752.000 de MWh.

Decizia reprezinta rezultatul licitatiei care a avut loc pe bursa de energie OPCOM, miercuri dimineata. Fostul combinat Sidex va plati un pret de 130 de lei pe MWh, adica pretul minim pentru 2011 din contractele pe care le are Hidroelectrica pe termen lung cu asa-numitii "baieti destepti", contracte incheiate inainte de 2005. Acest pret este cu 25% mai mic decat media pietei.

Contractul presupune intreaga cantitate de electricitate ce va fi furnizata pe parcursul anului viitor si care va acoperi tot consumul unitatilor detinute de ArcelorMittal in Romania, adica Galati, Iasi, Roman si Hunedoara, scrie Adevarul.

Ministrul Economiei, Ion Ariton, a declarat anterior ca Hidroelectrica va forma un cos de electricitate, impreuna cu mai multe termocentrale, pentru a livra energie combinatului siderurgic la pretul cerut de acesta.

Ariton a aratat ca la baza formarii acestui cos sta faptul ca ArcelorMittal este al doilea mare consumator de energie din Romania (dupa Alro Slatina), unul dintre cei mai mari angajatori (peste 9.500 de salariati), dar si un important pilon al industriei, sectorul care trage pe plus economia tarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#livrare energei eletrica, #anergie Hidroelectrica, #lovrare energie ArcelorMittal , #Galati