Ce vrea Mittal ca sa ramana in Romania: exceptari de taxe, retele electrice... si lista e lunga

Luni, 15 Iulie 2013, ora 16:58
3837 citiri
Ce vrea Mittal ca sa ramana in Romania: exceptari de taxe, retele electrice... si lista e lunga

ArcelorMittal a cerut Guvernului amanarea unor angajamente din contractele asumate la combinatele Galati si Hunedoara, preluarea de retele electrice, mentinerea in functiune a furnizorului de abur CET Galati si exceptari de taxe locale, solicitari pentru care Executivul cauta solutii de rezolvare.

La acestea se adauga solicitarile de modificare a calendarului de liberalizare a pietei gazelor, de reducere a taxei de cogenerare si de reglementare a problemei legate de utilizarea produselor metalice de calitate scazuta din import si la pret de dumping, releva un document oficial privind continutul negocierilor dintre conducerea ArcelorMittal si Guvernul de la Bucuresti.

Problemele semnalate de Mittal in afacerile sale din Romania sunt prezentate ca fiind "critice", cu consecinte asupra rentabilitatii in special la combinatul de la Galati.

Preocuparea majora a investitorului este legata de problema energiei, reprezentantii ArcelorMittal cerand - dupa amanarea temporara a numarului de certificate verzi acordate pentru energia regenerabila in scopul scaderii pretului la electricitate - si reducerea taxei de cogenerare.

In plus, investitorul a aratat ca utilizarea retelei electrice interne, care apartine societatii Electrica Muntenia Nord, ii impune costuri lunare de 8 milioane euro si a solicitat ca aceasta retea sa ii fie acordata in concesiune.

O alta solicitare a vizat dezvoltarea unui concept privind CET-Electrocentrale Galati pentru ca unitatea sa furnizeze energie pe termen lung la platforma industriala Galati.

Documentul mai releva ca ArcelorMittal a solicitat si o serie de masuri care sa "sprijine eforturile initiate" privind indeplinirea unor obligatii asumate prin contractul de privatizare a combinatului Sidex Galati incheiat in iulie 2001, respectiv prelungirea termenului pentru ecologizarea haldei de zgura de la combinatul din Galati.

Investitorul a cerut si prelungirea cu 3 ani a termenului pentru obligatiile de mediu la combinatul din Hunedoara.

La acestea se adauga solicitarea de compensare a costurilor cu certificatul de CO2 din pretul energiei pentru productia de otel, conform modelului aplicat in Germania, si exceptari de la taxele locale de mediu.

ArcelorMittal, nemultumiri legate de tarifele transportatorilor navali, taxele mari si accesul la fonduri europene

ArcelorMittal a semnalat si problemele generate de tarifele practicate de catre autoritatile de transport naval pentru canalul Sulina, pe care le considera excesive si cu valori care nu tin cont de nivelul de incarcare al navelor, cu mult peste preturile practicate la nivel european. Investitorul a reclamat si valorile ridicate ale tarifelor de transport pe cale ferata in comparatie cu cele practicate in alte state, ca Germania.

ArcelorMittal a semnalat si "perpetuarea unor taxe care nu isi au o justificare" si ii afecteaza sistematic nivelul de rentabilitate al productiei, Ministerul Finantelor si Agentia Nationala de Administrare Fiscala urmand sa inceapa in acest an un proces de reanalizare a tuturor categoriilor de taxe la nivel central si local.

De asemenea, investitorul a cerut si reglementarea problemei legate de utilizarea produselor metalice de calitate scazuta din import si la pret de dumping, discutand pe aceasta tema cu ministrul Economiei, pentru "implicarea" produselor ArcelorMittal in infrastructura din Romania.

O alta solicitare ridicata de catre investitor a fost sprijinirea industriei siderurgice pentru a avea acces la fonduri europene in perioada 2014-2020, discutii in acest sens fiind deja initiate, la inceputul lunii iulie, cu ministrul Fondurilor Europene.

Grupul ArcelorMittal, cel mai mare producator de otel la nivel mondial, controlat de miliardarul indian Lakshmi Mittal, detine in Romania doua combinate siderurgice, la Galati si Hunedoara, doua fabrici de tevi, la Iasi si Roman, operatorul portuar Romportmet Galati si o divizie a ArcelorMittal Construction.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Mittal Galati cerinte Guvern, #Mittal Guvern exceptare taxe, #Mittal nemultumiri Guvern , #Galati