ArcelorMittal a preluat oficial cea mai mare otelarie din Europa

Vineri, 02 Noiembrie 2018, ora 11:24
8324 citiri
ArcelorMittal a preluat oficial cea mai mare otelarie din Europa
Foto: Arhiva Facebook/Internship ArcelorMittal Galati

ArcelorMittal a preluat oficial cea mai mare otelarie din Europa, Ilva (Italia), intarindu-si pozitia pe piata europeana, pe fondul temerilor sindicatelor privind pastrarea locurilor de munca.

Intr-un comunicat al ArcelorMittal se arata ca societatea-vehicul AM Investco a finalizat tranzactia privind achizitionarea Ilva, lansand ArcelorMittal Italia.

"ArcelorMittal este principalul partener in AM Investco, cu o participatie de 94,4%, in timp ce banca italiana Intesa Sanpaolo detine 5,6%", a precizat gigantul mondial al otelului, transmite Reuters.

In mai, Comisia Europeana a aprobat tranzactia, dar a precizat ca aceasta aprobare este conditionata de "vanzarea unui pachet extins de active" pentru a pastra concurenta pe piata otelului din Europa in beneficiul consumatorilor si companiilor. Joi, ArcelorMittal a anuntat ca in trimestrul trei din 2018 a inregistrat pierderi de 500 de milioane de dolari in urma vanzarii activelor.

In octombrie, grupul britanic Liberty, parte a Aliantei mondiale GFG apartinand omului de afaceri Sanjeev Gupta, a anuntat un acord conditionat pentru cumpararea a patru combinate siderurgice din Europa, respectiv ArcelorMittal de la Galati si Ostrava din Cehia, precum si laminoarele de la Skopje din Macedonia si Piombino din Italia.

Ilva, aflata in orasul Taranto din sudul Italiei, producea anual noua milioane tone de otel, aproximativ 40% din productia de otel a Italiei, si il furniza producatorilor auto, de echipamente electrice si constructorilor de nave. Guvernul italian a preluat temporar controlul la Ilva, pentru a supraveghea lucrarile de curatare ale acestei otelarii implicate intr-un scandal de poluare.

ArcelorMittal intentioneaza sa investeasca in Ilva 2,4 miliarde de euro (2,7 miliarde de dolari), pentru a majora productia si a face otelaria mai sustenabila.

Cel mai mare producator de otel din lume se asteapta la o imbunatatire a rezultatelor sale financiare in urmatoarele luni, deoarece cresterea economiei mondiale si tarifele vamale impuse de SUA au dus la preturi mai ridicate pentru acest metal.

In trimestrul trei din 2018, profitul inainte de taxe, dobanzi, depreciere si amortizare (EBITDA) a crescut cu 42%, la 2,73 miliarde de dolari, in linie cu estimarile, in timp ce vanzarile au urcat cu 5%, la 18,5 miliarde de dolari.

Joi, actiunile ArcelorMittal inregistrau un avans de 1,1%, la 22,28 euro, la Bursa de la Amsterdam.

"Conditiile de pe piata in trimestrul trei din 2018 au ramas favorabile. Continuam sa vedem o cerere robusta pentru otel", a afirmat directorul general Lakshmi Mittal. Compania si-a mentinut prognoza anterioara conform careia se asteapta la o crestere de 2-3% a consumului de otel pe plan global.

Grupul ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgica si miniera din lume, prezenta in peste 60 de tari, in 19 dintre acestea avand unitati proprii de productie. In Romania, ArcelorMittal detine unitati de productie la Galati, Iasi, Roman si Hunedoara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
#ArcelorMittal preluat otelarie Europa , #Galati