Polițiștii șpăgari de la Rutieră, răsfățați cu tratamente SPA la hotelurile de lux din Poiana Brașov. Cum funcționa filiera permiselor luate pe bani

Luni, 27 Martie 2023, ora 12:28
4228 citiri
Polițiștii șpăgari de la Rutieră, răsfățați cu tratamente SPA la hotelurile de lux din Poiana Brașov. Cum funcționa filiera permiselor luate pe bani
Polițiști de la rutieră din Brașov, reținuți într-un dosar de corupție FOTO Adevărul

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov au dat astăzi detalii despre filiera prin care polițiștii șpăgari din Brașov au fentat legea în ultimele șase luni.

Procurorii au făcut ieri 20 de percheziții, în urma cărora 30 de persoane au fost audiate. Este vorba de 10 martori și 20 de persoane implicate, persoane care aveau informații despre mită și despre circuitul mitei. Patru polițiști și trei complici au fost reținuți duminică seară.

Polițiștii șpăgari din Brașov acționau în două direcții. Cei de la Serviciul Permise și Înmatriculări sunt acuzați că primeau 5.000 de lei pentru un candidat care trecea proba de conducere în teren, în timp ce colegii lor de la Rutieră sunt acuzați că primeau atenții de lux, inclusiv tratamente SPA în hotelurile din Poiană.

Conform prim-procurorului Adrian Radu, mecanismul era destul de simplu: exista un complice care făcea reclamă serviciilor oferite de cei doi polițiști din Brașov, complicele care și colecta mita de la clienți sau de la părinții clienților care au picat examenul.

Cei doi polițiști de la permise programau candidații pentru examinare în zilele de sâmbătă, când nu prea sunt șefi în zonă. Candidatul favorizat primea permisul, chiar dacă nu cunoștea regulile de circulație.

Anchetatorii au descoperit un caz în care un candidat care a picat examenul luni a fost programat la re-examinare după 6 zile, peste rând și fără a fi respectat termenul de 2 luni care este necesar să se scurgă între două examinări.

Conform procurorilor, unul dintre candidații trecuți de examenul aranjat a fost implicat într-un accident grav la numai 10 zile de la obținerea permisului de conducere.

A doua direcție de cercetare în acest caz este cea în care un polițist din Poiana Brașov și celebrul „lup de la rutieră” din Râșnov au fost reținuți.

Cei doi sunt acuzați de trafic de influență și abuz în serviciu. Conform procurorilor, agenții închideau ochii atunci când prindeau câte un transport care ar fi trebuit să aibă taxa de liberă trecere achitată.

În loc să-i amendeze pe transportatorii care aveau treabă în Poiană, la noile construcții care se dezvoltă în stațiune, pretindeau și primeau tot felul de favoruri: acces la persoane influente din județul Brașov, prin iertarea de amendă și chiar tratamente SPA la lanțuri hoteliere din Poiana Brașov, a sintetizat prim-procurorul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov, Adrian Radu, potrivit bizbrașov.ro.

Șapte persoane, dintre care patru agenţi de poliţie şi alte trei persoane, care ar fi dat mită pentru obţinerea permisului de şofer, au fost reţinute duminică seara, în acest dosar de corupţie.

DGA - Serviciul Judeţean Anticorupţie Covasna, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, a efectuat, duminică, 20 de percheziţii la domiciliile unor persoane şi la sediile a trei structuri de poliţie din judeţul Braşov, într-un dosar de corupţie în care sunt vizaţi poliţişti care ar fi luat bani sau bunuri pentru a nu sancţiona şoferii care au încălcat legea sau pentru a favoriza candidaţi la obţinerea permisului.

Percheziţiile au avut loc în Braşov, staţiunea Poiana Braşov, oraşul Râşnov, localităţile Moieciu, Dumbrăviţa, Hărman şi Hălchiu. Dintre acestea, trei au fost la sediile unor instituţii publice, respectiv la sediul SPCRPCIV Braşov şi la sediile a două structuri de poliţie din cadrul IPJ Braşov, se precizează într-un comunicat dat publicităţii de DGA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pădurar prins în flagrant că-l mituia pe șeful Gărzii Forestiere Bistrița-Năsăud cu pastramă, salam din vânat, păstrăv și țuică
Pădurar prins în flagrant că-l mituia pe șeful Gărzii Forestiere Bistrița-Năsăud cu pastramă, salam din vânat, păstrăv și țuică
Un pădurar este cercetat pentru dare de mită după ce a fost prins în flagrant când îi oferea şefului Gărzii Forestiere Bistriţa-Năsăud produse din carne - pastramă, salam de vânat,...
Bărbatul din Brașov care s-a înecat cu mâncare a fost operat de medici, dar a murit după două ore
Bărbatul din Brașov care s-a înecat cu mâncare a fost operat de medici, dar a murit după două ore
Un bărbat de 57 de ani, din Brașov s-a înecat cu mâncare în timp ce lua masa la un restaurant. Conform stirileprotv.ro, doi chirurgi din Capitală au fost trimiși ca să-l opereze, însă...
#mita, #spaga, #politisti spagari, #brasov, #Poiana Brasov, #tratament spa relaxare , #coruptie