Cele mai mari mistere din lume nedescifrate până astăzi VIDEO

Duminica, 09 Ianuarie 2022, ora 04:22
12492 citiri
Cele mai mari mistere din lume nedescifrate până astăzi VIDEO
Mistere nedescifrate ale lumii FOTO: Times of India

Puține povești au puterea să ne captiveze mai mult decât cele mai mari mistere ale lumii, care au rămas nedescifrate de secole sau chiar de milenii. În ciuda eforturilor istoricilor și ale oamenilor de știință, există multe taine neștiute și astăzi.

Dintre acestea enumerăm, printre altele, Zona 51, Triunghiul Bermudelor sau monumentul neolitic de la Stonehenge. Fără îndoială se vor mai scrie multe cărți despre ele și se vor mai turna filme, care vor cerceta aceste mistere de nepătruns.

Vă prezentăm mai jos cele mai mari mistere ale lumii, care au rămas nedezlegate până în secolul al XXI-lea.

Zona 51

Zona 51 este o bază militară secretă a Air Force din Statele Unite, situată în deșertul Nevada și care este plină de secrete. Conform teoriilor conspirațiilor se crede că aici sunt depozitate OZN-uri, nave spațiale ale extratereștrilor, care s-au prăbușit pe Pământ.

De asemenea, unii speculează că în Zona 51, în unități militare secrete subterane se fac cercetări legate de tehnologia extraterestră. Ce este acolo și ce se întâmplă în baza militară secretă americană rămâne un secret nedescifrat.

Monstrul din Loch Ness

Conform legendei există o creatură acvatică mitică care se ascunde de zeci de ani într-un lac din Scoția denumit Loch Ness. Se crede că prima dovadă fotografică a monstrului din Loch Ness a fost găsită în 1934, dar peste 60 de ani s-a spus că ea nu era adevărată.

Unii experții cred că acest monstru marin de la Loch Ness este un animal gigantic, care ar proveni din specia dinozaurilor. Însă, subiectul este unul controversat și nici până astăzi misterul nu a fost descifrat.

Secretul alinierii Marii Piramide de la Giza, descifrat: De mii de ani nu s-a știut VIDEO

Monumentul de la Stonehenge

Misterul de la Stonehenge este foarte greu de descifrat, ținând cont că impresionatul monument neolitic a fost ridicat în urmă cu 4.500 de ani. Ce reprezintă monumentul de la Stonehenge, la ce a fost folosit, cum a fost construit și de ce?

Aceste întrebări încă nu și-au găsit un răspuns din partea experților. Unii vorbesc despre un loc unde vechii astronomi observau bolta cerească, în timp ce alții cred că monumentul a însemnat un loc spiritual de rugăciune.

Un director de la NASA anunță o veste mare pentru omenire: Două planete din Sistemul Solar pot fi locuibile VIDEO

Mecanismul Antikythera

Se crede că oamenii de știință din Grecia ar fi putut realiza acest dispozitiv antic, asemănător unui computer, cândva între anii 150 î.Hr. și 100 î.Hr. El a fost descoperit în epava unei nave veche de 2.000 de ani, în largul coastelor insulei Antikythera.

Istoricul Derek J. de Solla Price de la Universitatea Princeton a descoperit în 1959, că dispozitivul ar fi fost folosit pentru a prezice eclipsele și chiar pozițiile astronomice ale corpurilor cerești. Cu toate astea, mecanismul Antikythera rămâne un mister nedezlegat.

Triunghiul Bermudelor

Triunghiul Bermudelor este o zonă misterioasă, unde în ultimii 500 de ani au dispărut în mod ciudat nave și avioane, fără urmă. Motivul pentru care regiunea cuprinsă între Florida, Statele Unite, insulele Bermude și Puerto Rico este denumită Triunghiul Bermudelor sau Triunghiul diavolului.

Numeroase teorii au fost enunțate de-a lungul timpului despre obiecte zburătoare neidentificate, monștri marini, prezența unei activități paranormale și a unei forțe magnetice puternice, dar nimeni nu a reușit să dezlege misterul,scrie Times of India.

Misterul Triunghiului Bermudelor, explicat de oamenii de știință
Misterul Triunghiului Bermudelor, explicat de oamenii de știință
Întinderea de apă dintre Florida, Puerto Rico și Bermuda este cunoscută sub numele de Triunghiul Bermudelor. Și-a primit numele în secolul XX, când a fost asociat cu dispariții misterioase...
Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
A mai rămas aproximativ o luna și o săptămână până la alegerile locale, iar PSD de-abia a lansat-o în cursa pentru Capitală pe Gabriela Firea. Social-democrații sunt conștienți că...
#mistere neelucidate, #Triunghiul Bermudelor, #zona 51 sua, #stonehenge, #monstrul Loch Ness, #misterele lumii , #mister