De ce nu a trimis NASA astronauți pe Marte? Motivele ascunse din spatele deciziei VIDEO

Marti, 08 Martie 2022, ora 01:00
18489 citiri
De ce nu a trimis NASA astronauți pe Marte? Motivele ascunse din spatele deciziei VIDEO
Oamenii nu au pășit încă pe Marte, un vis al lumii FOTO: The Sun

NASA a trimis multe nave spațiale către lumi îndepărtate de-a lungul anilor, dar oamenii nu au pus încă piciorul pe Marte. Visul omenirii și al Agenției americane de a trimite astronauți pe planeta roșie rămâne un proiect posibil, dar care nu a făcut pași importanți din motive surprinzătoare.

Explorarea spațială a parcurs un drum lung în ultimele secole, de când Galileo Galilei a construit pentru prima dată un telescop în 1609, pentru a scruta cerul, potrivit The Sun.

Apoi, NASA a trimis oameni pe Lună, începând cu Proiectul Apollo 11, iar ulterior omenirea a dezvoltat sateliți care orbitează Pământul, dar și rovere care au ajuns pe Marte.

Dar lumea este încă nedumerită, de ce oamenii nu au pășit pe planeta roșie? În mod evident, cercetătorii și inginerii de la NASA au dezvoltat tehnologia pentru a efectua o astfel de misiune, chiar din urmă cu 30 de ani.

Dar se pare că ”decalajul poate fi atribuit, parțial, politicii”, a spus CEO al Zero Gravity Operations, Peter Diamandis. Deoarece NASA este o agenție americană finanțată de guvernul Statelor Unite, inițiativele sunt determinate de partea executivă.

Spre exemplu, președintele Bush a anunțat în 2004, Programul Constelația NASA, care avea două obiective: trimiterea unei misiuni cu echipaj pe Lună până în 2020 și pe Marte în anii 2030.

Apoi, administrația Obama s-a îndepărtat de acest program și a venit cu un alt proiect ”Călătorie spre Marte”, pentru a trimite astronauți pe planeta roșie până la începutul anilor 2030.

Descoperire neobișnuită în nisipul de pe plajă: ”Am găsit istoria detaliată a Pământului” VIDEO

Donald Trump a schimbat încă o dată strategia concepută de Statele Unite pentru NASA, anunțând obiectivul de ”a readuce astronauții americani pe Lună și de acolo să pună bazele pentru o viitoare misiune pe Marte”.

Dar, mai există și alte motive pentru care nu ajuns oamenii pe Marte. Primul obstacol este faptul că distanța dintre Pământ și Marte se schimbă constant, în timp ce ambele planete orbitează în jurul Soarelui.

Descoperire ciudată pe Marte: Un obiect extraterestru ca o floare, găsit de roverul NASA FOTOVIDEO

Astfel, ”o perioadă optimă pentru un drum spre Marte se ivește o dată la 26 de luni”, a declarat Jeffrey Sheehy, inginer șef la Directoratul Space Tehnology al NASA. Alte îngrijorări include înțelegerea modului în care organismul uman și creierul astronauților s-ar putea modica în spațiul restrâns dintr-o navetă și într-o călătorie care ar dura 2-3 ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
China folosește programe civile pentru a ascunde obiective militare în spațiu, susține șeful NASA
China folosește programe civile pentru a ascunde obiective militare în spațiu, susține șeful NASA
Şeful agenţiei spaţiale americane NASA, Bill Nelson, a declarat miercuri în Congres că China foloseşte programe civile pentru a ascunde obiective militare în spaţiu, relatează DPA....
#misiune Marte NASA, #planeta Marte, #misiune spatiala Marte, #misiune NASA, #misiune NASA Marte, #NASA , #fenomen