Programul politic al Partidului Miscarea Populara

Duminica, 26 Mai 2013, ora 18:23
2610 citiri
Programul politic al Partidului Miscarea Populara
Foto: Facebook/PMP

Fundatia Miscarea Populara a dat publicitatii duminica principalele obiective pe care la va sustine Partidul Miscarea Populara si care vor fi parte a programului politic pe care formatiunea il va adopta in urma Congresului de constituire.

In urma consultarilor publice avute cu aderentii Fundatiei Miscarea Populara (FMP) s-au conturat 15 obiective principale pe care la va sustine Partidul Miscarea Populara (PMP).

In politica PMP va sustine consolidarea parcursului de integrare europeana si euroatlantica a Romaniei, fixarea prin Constitutie a numarului de parlamentari la maxim 300 si a unei singure Camere parlamentare, introducerea votului prin corespondenta pentru toti alegatorii, informeaza un comunicat difuzat de FMP.

In domeniul economic PMP va urmari: limitarea prin Constitutie a deficitului bugetar la 3% din PIB si a unui plafon maxim al datoriei publice de 60% din PIB, minim 10% din bugetul de stat sa fie alocat anual pentru investitii, deduceri de taxe pentru angajarea tinerilor si pentru tinerii sub 35 de ani care incep prima afacere, reducerea impozitelor si nivelului contributiilor sociale si stabilirea unor raporturi intre salarii si pensii care sa stimuleze munca, privatizarea sau management privat pentru toate proprietatile statului care nu au importanta strategica, cresterea ratei de absorbtie a fondurilor europene prin constituirea unei singure entitati guvernamentale care sa gestioneze direct toate programele operationale in perioada bugetara 2014-2020.

In domeniul social PMP va sustine reducerea drastica a fraudelor si erorilor din sistemul de plata a taxelor si impozitelor, dar si de distribuire a pensiilor, ajutorului de somaj si altor drepturi sociale prin informatizarea si integrarea tuturor acestor sisteme, conditionarea acordarii ajutoarelor sociale in cazul celor apti de munca de prestarea unor zile de munca in folosul comunitatii.

In ceea ce priveste sistemul public, PMP va avea in vedere debirocratizarea si depolitizarea administratiei publice, sistemului de educatie si de sanatate si regiilor autonome; titularizarea angajatilor din sistemul public strict pe baza de merit, prin concursuri corecte, scoase de sub controlul politicului.

Regionalizare, descentralizarea si incurajarea productiei interne, printre prioritati

PMP va sustine si regionalizarea, descentralizarea si eficientizarea sistemului administratiei publice prin comasarea judetelor si comunelor mici, nesustenabile economic, pe ideea ca Romania trebuie sa ajunga in timp la maxim o mie de primarii.

Privitor la agricultura, PMP va pleda pentru incurajarea productiei interne de alimente si facilitarea accesului direct al micilor producatori la consumatorii din marile orase, precum si crearea unui sistem de centre de colectare si depozitare a produselor agricole, in special legume si fructe.

Modernizarea mediului rural printr-un program prioritar de facilitare a accesului la apa curenta, canalizare, gaze naturale, energie electrica este un alt obiectiv prioritar ce va face parte din programul politic al PMP.

"Criteriile de selectie ale Fundatiei: competenta, integritate, compatibilitate cu valorile Fundatiei si disponibilitate pentru voluntariat, vor fi integrate in statutul Partidului. Liderii, si ulterior candidatii Partidului Miscarea Populara, se vor stabili numai pe baza criteriilor Fundatiei si prin proceduri democratice, cu avizul Comisiilor de Resurse Umane de la nivel national si judetean, si apoi prin competitie interna. Fundatia va constitui sursa de idei si de oameni pentru Partid, dar va si monitoriza respectarea valorilor si programului", se mai arata in comunicatul transmis de FMP.

Fundatia Miscarea Populara a demarat formalitatile legale pentru infiintarea unui partid, respectand vointa majoritatii aderentilor. Sambata la Timisoara Fundatia Miscarea Populara a lansat procedura de strangere de semnaturi pentru crearea Partidului Miscarea Populara. Fundatia Miscarea Populara a precizat ca va fi persoana juridica distincta fata de viitorul Partid Miscarea Populara.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Partidul Miscarea Populara obiective, #program politic PMP, #prezentare obiective PMP Congres , #stiri Miscarea Populara