Partidul Miscarea Populara - Puterea acuza ca Basescu incalca astfel Constitutia

Sambata, 25 Mai 2013, ora 20:10
3580 citiri
Partidul Miscarea Populara - Puterea acuza ca Basescu incalca astfel Constitutia
Foto: site PNL

Purtatorii de cuvant ai PNL si PSD au reactionat negativ la aflarea vestii ca se infiinteaza Partidul Miscarea Populara. Liberalul Mihai Voicu l-a acuzat pe Traian Basescu ca incalca Constitutia, iar Catalin Ivan (PSD) a spus ca nou partid o va ajuta pe Elena Basescu sa obtina inca un mandat de europarlamentar.

"Dupa ce a pierdut Congresul PDL, Traian Basescu a inceput imediat, din nou contrar prevederilor constitutionale, sa-si formeze o constructie politica proprie. Chiar daca declaratiile initiale ale sustinatorilor lui Traian Basescu nu admiteau formarea unui nou partid politic, lucrurile par sa se indrepte in aceasta directie. Fiecare are dreptul sa infiinteze sau sa sustina un partid politic, insa judecatori sunt cetatenii si nu vad cum sustinatorii lui Traian Basescu mai pot trece cu usurinta de o astfel de judecata", a declarat Voicu pentru Mediafax.

In schimb, purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan, a declarat ca nu credea nimeni ca Miscarea Populara nu va deveni partid, iar Elena Basescu va avea o formatiune din partea careia sa candideze din nou la europarlamentare.

"Traian Basescu nu mai surprinde pe nimeni de foarte mult timp. Cred ca sunt foarte putini naivi in tara asta care sa creada ca Miscarea Populara nu se va transforma intr-un partid politic si ca din el nu vor face parte Elena Udrea, Monica Macovei, Cristian Preda si alti oameni politici fideli lui Traian Basescu care au sustinut regimul acestuia in toti anii care au trecut (...)

Elena Basescu avea nevoie de un partid pentru un nou mandat de europarlamentar, acum va avea si partidul din partea caruia sa candideze", a declarat Catalin Ivan pentru Mediafax.

Fundatia "Miscarea Populara" a anuntat inceperea formalitatilor legale pentru infiintarea unui partid de centru-dreapta, numit Partidul "Miscarea Populara".

Se strang semnaturi pentru un nou partid - Miscarea Populara

Presedintele fundatiei, Marian Preda, a precizat ca aceasta va continua sa functioneze, partidul urmand sa fie o entitate separata.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#Mihai Voicu Miscarea Populara, #PSD partid Miscarea Populara, #infiintare partid Miscarea Populara , #Traian Basescu