Miscarea Populara, "omorata" peste o luna? "Antonescu e de acord"

Miercuri, 14 August 2013, ora 18:38
6810 citiri
Miscarea Populara, "omorata" peste o luna? "Antonescu e de acord"

O initiativa legislativa de acum cateva luni a deputatului PNL Octavian Bot, prin care partidele nu pot avea aceleasi denumiri ca si fundatiile, care ar putea face imposibila inregistrarea Partidului Miscarea Populara, e in linie dreapta si se bucura de sprijinul presedintelui PNL si al Senatului, Crin Antonescu.

Bot a declarat pentru Ziare.com ca aceasta va intra in dezbatere in septembrie si ca spera sa fie adoptata rapid, se bucura de sustinere in USL, mai ales din partea lui Antonescu.

De ce vrea Bot (PNL) o lege contra fundatiilor-partide: E si impotriva Miscarii Populare!

"Am vorbit si cu Crin Antonescu, e o initiativa pe care a acceptat-o. Nu vad de ce nu ar avea sustinere in USL. Nu vad de ce ar fi neconstitutional ca prin lege sa fie interzis sa preiei denumirea unei fundatii, pentru ca e o smecherie", a completat acesta.

"Initiativa a fost avizata de Consiliul Legislativ, se gaseste la comisiile din Senat, cea de Administratie Publica si Comisia Juridica, pentru raport. Ar putea sa intre in dezbatere in septembrie si Camera Deputatilor sa ia decizia", a precizat deputatul de Bucuresti.

El a concluzionat ca, astfel, Partidul Miscarea Populara nu va putea lua fiinta, pentru ca "asa ar trebui, fiind o smecherie ieftina".

"Administratia Prezidentiala s-a transformat in sediu de partid. Presedintele Traian Basescu nu mai e presedintele Romaniei, a devenit mentorul unui partid fantomatic, sa fim seriosi! Cred ca, daca s-ar lua la puricat listele de semnaturi, ei nu au semnaturile corecte pentru infiintarea unui partid. Oricum, deocamdata abia au facut cerere de inregistrare", a completat liberalul.

Liderul Miscarii Populare: Miscarea Populara inspaimanta USL

Eugen Tomac, presedintele interimar al comitetului de initiativa al Partidului Miscarea Populara, formatiune ce a depus actele de infiintare la tribunal, considera ca initativa legislativa arata ingrijorarea USL fata de faptul ca PMP devine tot mai puternica.

"E un proiect de lege care trebuie sa-si urmeze cursul. Chiar daca e votat, nu cred ca va reusi, pentru ca nu vad niciun motiv pentru a exista un partid cu o denumire similara cu o fundatie.

Cred ca nu afecteaza cu nimic o societate democratica o initiativa ca a noastra. Nu cunosc temeiul pentru care a fost depusa aceasta initiativa si sper ca nu va avea succes in Parlament.

Nu ne mira faptul ca in USL exista aceasta spaima fata de Miscarea Populara, pentru ca devenim o voce credibila in Opozitie si ne propunem sa le spunem romanilor exact cum stau lucrurile, nu sa-i mintim, asa cum face zi de zi USL prin vocea prim-turistului Victor Ponta si a istericului Antonescu.

Sigur ca ii inspaimanta si vor incerca sa minimalizeze importanta partidului nostru, care prinde radacini in toata tara. Multi din cei care i-au votat pe cei din USL se alatura Miscarii Populare", a spus Tomac pentru Ziare.com.

Miscarea Populara. Fundatia si Partidul

Daca aceasta initiativa va deveni lege, Partidul Miscarea Populara, care abia a depus actele pentru inscriere la tribunal, nu va mai putea lua fiinta, intrucat exista deja Fundatia Miscarea Populara, cele doua fiind de altfel strans legate.

Fundatia a fost infiintata dupa o initiativa a consilierilor presedintelui Traian Basescu si are statut de organizatia non-guvernamentala. Presedintele ei e profesorul de sociologie Marian Preda.

Partidul Miscarea Populara, din care fac parte si o serie de membri ai fundatiei, e condus de un comitet de initiativa in frunte cu deputatul Eugen Tomac si si-a declarat sustinerea pentru presedintele Traian Basescu, dar si faptul ca e o entitate separata de fundatie.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#Bot interzicere Miscarea Populara, #PNL Miscarea Populara lege , #stiri Miscarea Populara
Comentarii
Poza Comisia de integritate I V Stalin
Comisia de integritate I V Stalin
rank 5
La atât și la jefuit sunteți buni. În rest, somn ușor!