Miscarea Populara: Guvernul Ponta va genera 80.000 de noi someri

Duminica, 11 August 2013, ora 17:42
2399 citiri
Miscarea Populara: Guvernul Ponta va genera 80.000 de noi someri

Marian Preda, presedintele Miscarii Populare, considera ca masurile fiscale introduse de guvernul Ponta vor genera cel putin 80.000 de noi someri, incasari mai mici la buget si lipsa banilor pentru plata salariilor si pensiilor.

Intr-un comunicat de presa remis redactiei Ziare.com, Preda arata ca 2013 ar putea avea un nou val de insolvente, "dupa ce anul trecut 21.221 de firme si-au suspendat activitatea din cauza guvernarii Ponta".

"Daca Guvernul va majora impozitele si va introduce unele noi, inclusiv la veniturile din chirii si din drepturi de autor, atunci cei 298.365 de agenti economici care lucreaza in sistem de persoana fizica autorizata (PFA) vor avea de suferit", apreciaza acesta.

"Cresterea impozitarii simultan cu reducerea drastica a investitiilor publice va duce atat la marirea numarului de someri, cat si la micsorarea contributiilor la bugetul de stat" si, chiar si intr-un scenariu optimist, "calculele arata ca la actualul numar de 730.000 de someri s-ar mai putea adauga inca 80.000", spune Preda.

Acesta explica: "Este vorba in special de persoanele fizice autorizate care si-ar putea suspenda activitatea in noile conditii. Efectele ar continua in lant, pentru ca prin inchiderea unor agenti economici, restrangerea activitatii altora si micsorarea numarului de salariati am avea o pierdere semnificativa si la nivelul incasarilor la bugetul de stat".

Seful Miscarii Populare arata ca vor aparea noi asistati sociali, in timp ce sunt mai putini bani de colectat si mai putini bani de redistribuit. Apare un pericol real de incapacitate a statului de a plati pensiile si salariile bugetarilor si de inrautatire a celorlalte servicii publice furnizate de stat pe fondul lipsei finantarii lor corespunzatoare.

"Cerem guvernului Ponta sa analizeze in mod responsabil consecintele masurilor fiscale pe care se pregateste sa le introduca, inainte de a trece la aplicarea lor", incheie Marian Preda.

A.I.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Marian Preda masuri fiscale Ponta, #Miscarea Populara masuri fiscale Ponta , #stiri Miscarea Populara