Miscarea Populara, apel catre elite - cere sustinatorilor solutii la problemele tarii

Duminica, 14 Aprilie 2013, ora 16:19
2850 citiri
Miscarea Populara, apel catre elite - cere sustinatorilor solutii la problemele tarii

Miscarea Populara a lansat, duminica, online, o propunere de platforma-program, in care se defineste ca "instrument public al exercitarii democratiei participative" si afirma ca valorile promovate sunt individul si societatea, sustinatorii fiind invitati sa transmita solutii la problemele tarii.

Miscarea Populara se defineste ca "instrument public al exercitarii democratiei participative, pentru identificarea, selectarea si promovarea solutiilor optime si a oamenilor care le pot pune in aplicare si care isi asuma implicarea in modernizarea Romaniei".

In document se arata ca Miscarea Populara este initiata de "personalitati cu o vasta experienta politica si viata profesionala, cu o reputatie validata prin realizari concrete semnificative".

"Primul pas este recastigarea increderii romanilor in tara lor. Primul pas este punerea in comun a oamenilor cu competente demonstrate, dar si cu valori asumate, precum si stabilirea principiilor care sa duca la un nou tip de miscare politica, de jos in sus", se arata in platforma Miscarii Populare.

Miscarea Populara face "un apel catre elite": "Ne identificam cu aceste elite, indiferent de domeniul lor de excelenta. Ii recunoastem ca elite deopotriva pe cei care au o mica afacere de succes, pe cei care activeaza cu succes in agricultura, in mediul industrial, corporatist, academic, administrativ sau social. Aversiunea noastra este fata de promovarea mediocritatii, nu fata de oamenii simpli, pe care ii sprijinim in progresul lor. Suntem cei care lupta cu toate resursele pentru ca justitia sa fie neatinsa de zona politica".

Initiatorii precizeaza ca valorile lor izvorasc din "traditiile crestine si ale Iluminismului", fiind vorba despre Individ si Societate.

"Credem ca cei puternici trebuie sa-i ajute si sa-i ocroteasca pe cei slabi. Credem, in egala masura, ca cei care astazi sunt slabi trebuie incurajati sa depuna la randul lor eforturi pentru a-si ameliora standardele de viata (...) Credem ca oamenii genereaza valori. Credem ca valorile sunt deasupra doctrinelor", se mai arata in document.

Solutia pe care Miscarea Populara si-o asuma este "crearea unui nou tip de organizatie, care sa fie un instrument public al exprimarii democratiei participative".

Inversarea ierarhiilor

Miscarea Populara precizeaza ca va identifica, selecta si promova solutiile optime precum si oamenii care le pot pune in aplicare si care-si asuma implicarea in modernizarea Romaniei.

"Miscarea Populara propune un nou model de organizatie civica, 'de jos in sus', careia fondatorii, prin experienta lor administrativa si politica, ii asigura cadrul necesar dezvoltarii. Miscarea Populara pune la dispozitia cetatenilor mecanisme avansate de selectie, promovare si, ulterior, implementare, ale ideilor si proiectelor viabile si ale purtatorilor acestor proiecte", se mai arata in platforma-program.

Initiatorii sustin ca, prin incurajarea democratiei participative, de jos in sus, Miscarea Populara poate reconcilia dorinta romanilor de ameliorare rapida a vietii lor cu ezitarea, fireasca, in fata instabilitatii, schimbarii si necunoscutului.

"Va invitam, ca sustinatori ai Miscarii Populare sa ne comunicati care este, din punctul dumneavoastra de vedere, alternativa la actuala clasa politica si, mai ales, care este solutia la faptul ca vocea oamenilor de rand nu este luata in considerare, pe adresa de e-mail: provocarisisolutii@miscareapopulara.eu", scriu initiatorii in proiect.

Miscarea Populara anunta ca va promova dezbaterea publica civilizata, argumentata si menita sa creasca gradul de incredere intre cetatenii Romaniei.

Miscarea Populara ii invita pe sustinatori sa trimita propuneri privind etica si introducerea elementelor de etica in legislatie si in toate politicile si deciziile autoritatilor; familia, sanatatea, egalitatea de oportunitati; schimbarile demografice; dezvoltarea si modernizarea mediului rural; justitia si punerea cetateanului in primul plan, subsidiaritatea si intarirea capacitatii cetateanului de a actiona.

Totodata, sunt incurajate si propunerile ce privesc economia, mediul de afaceri, pietele muncii, finantele, inovarea si competitivitatea; sistemul administratiei publice, cheltuielile publice, sistemul de protectie sociala; societatea si cultura; agricultura, mediul, resursele naturale, amenajarea teritoriului si energia; educatia, cercetarea si tineretul; coeziunea economica si sociala; politica externa, de securitate si aparare; libertatea in epoca Internetului.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Miscarea Populara program, #Miscarea Populara solutii , #stiri Miscarea Populara
Comentarii
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
Dar ce-i asta Miscarea Populara? O noua miscare nazista?