Merele otravite ale lui Basescu (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Miercuri, 24 Iulie 2013, ora 18:01
4397 citiri
Merele otravite ale lui Basescu (Opinii)
Foto: Wall Street

Un pedelist mai hatru, dar inca indragostit de parintele sau spiritual, i-a spus odata lui Basescu Traian ca la umbra sa "nu prea creste iarba".

Dupa atatia ani de activitate la cel mai inalt nivel politic, priviti astazi in jurul presedintelui si spuneti ce a mai ramas intreg, in picioare, vertical si sanatos. Mai nimic, pentru a nu spune doar nimic.

Azi presedintele si-a asumat rolul construirii viitoarei Opozitii, care sa tina piept USL in 2014 - la europarlamentare si prezidentiale.

Problema e ca suntem aici: cine nu a crezut niciodata in USL ori si-a pierdut speranta ar trebui sa priveasca spre oferta Cotroceniului. Pentru ca PDL este in moarte clinica si cand da semne de viata o face doar pentru a-si mai taia o mana sau un picior.

Vasile Blaga practic nu exista, singurul sau moment de glorie fiind probabil organizarea campaniei electorale a unui partid care nu mai atrage la urne nici propriii membri. In rest, Blaga nu poate sa isi tina nici resturile care i-au mai ramas in partid dupa plecarile in masa de anul trecut.

Am vazut cum zilele trecute, dintr-un foc, Traian Basescu i-a suflat buldogului o duzina de primari pentru noua arca politica la care au lucrat angajatii de la Cotroceni in ultimele sase luni.

Cu miscarile de campanie pe care deja presedintele le executa fara a se mai incurca in vreo formalitate constitutionala, asistam cum Traian Basescu se inscauneaza inca din timpul mandatului in rolul de singurul lider adevarat al Opozitiei. Si de faci eforturi sa privesti in alta parte, nu prea ai unde.

PNTCD e doar o sigla din trecut, Forta Civica a lui MRU inca duhneste a parfum ieftin de cocalar politic si Noua Republica e deja antica si ingropata.

Cumva tot pe ce va pune mana Traian Basescu va avea zvac, restul se vor stinge intr-un bocet ipocrit si fara nicio credibilitate. Ceva mai paradoxal de atat cu greu se poate imagina intr-o tara democratica: Opozitia a ajuns sa fie, la un an dupa alegeri si dupa o mostra de guvernare USL ciuruita de esecuri, inca sub efectul stigmatului din timpul propriei guvernarii.

L-am vazut pe Papahagi cum musca din simbolul noului partid Miscarea Populara, la sfarsitul discursului de la lansare. Sa iti alegi ca simbol de partid un logo care seamana perfect cu sigla celei mai mari companii comerciale din lume, desi e de prost gust si tradeaza lipsa de imaginatie, putem trece cu vederea. Dar sa afirmi ca nu infiintezi un nou partid, ci un ALTFEL de partid, in conditiile in care liderii lui sunt toti fosti pedelisti de frunte si apoi sa inchini noul partid lui Traian Basescu - asta trece dincolo de doza normala de ipocrizie.

Avem acum imaginea intreaga a Opozitiei - imprastiata, macinata de propriile conflicte, fara credibilitate, divizata de interese divergente si supusa lui Traian Basescu in diferite grade. Revenind la motto-ul de la inceputul textului, astazi stim ce s-a ales de toti partenerii politici ai lui Traian Basescu, vedem in jurul sau. Aproape nu i-au mai ramas azi decat slugile credincioase ori fanaticii.

De cealalta parte, Crin Antonescu aproape ca a atipit de tot si nu stie in care situatie are cele mai mari sanse la Cotroceni - langa PSD sau despartit de imaginea tot mai proasta a premierului Victor Ponta.

Numai combinatii proaste peste tot. E ca si cum inca Opozitia nu s-a nascut in Romania.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Basescu lansare Miscarea Populara, #Basescu Opozitie USL , #Traian Basescu