Marian Preda: Udrea n-a avut mandat pentru anuntarea Partidului Miscarea Populara

Marti, 23 Iulie 2013, ora 17:10
2047 citiri
Marian Preda: Udrea n-a avut mandat pentru anuntarea Partidului Miscarea Populara

Presedintele Fundatiei Miscarea Populara, Marian Preda, a precizat, marti, ca Elena Udrea nu a avut niciun rol in pregatirea PMP si nu a avut mandat sa anunte lansarea formatiunii, adaugand ca nici presedintele Traian Basescu nu s-a implicat in decizie, dar este bunicul spiritual al constructiei.

Marian Preda a precizat, la conferinta de presa pentru lansarea Partidului Miscarea Populara, ca Fundatia este cea care a pregatit evenimentul, iar Elena Udrea nu a avut niciun rol.

"Fundatia este cea care a pregatit lansarea partidului, doamna Udrea nu a avut niciun rol in pregatirea statutului, programului partidului si nici in pregatirea listei Comitetului de Initiativa Nationala al PMP. Nimeni nu a mandatat-o pentru a face un anunt, si oricum l-a facut cu anumite dubii, rezerve", a spus Preda.

El a raspuns astfel unei intrebari referitoare la faptul daca Elena Udrea va fi alaturi de PMP, avand in vedere ca ea a facut anuntul infiintarii acestui partid.

"Probabil doamna Udrea a avut o oglinda fermecata in care a intrebat: << Oglinda, oglinjoara, cine este cel mai frumos partid de dreapta din tara? >> si i s-a spus ca nu este PDL si a anuntat ca PMP va fi probabil cel mai importat partid de dreapta din Romania", a explicat Preda.

El a mai precizat ca propunerea privind membrii Comitetului de initiativa nationala al PMP, in frunte cu Eugen Tomac, a venit din partea membrilor fondatori ai Fundatiei Miscarea Populara si ca presedintele Traian Basescu a fost doar informat si nu s-a implicat deloc in desmnarea acestora.

"Propunerea privind Comitetul de Initiativa Nationala si a presedintelui interimar Eugen Tomac a venit de la membrii fondatori ai Fundatiei, eu l-am contactat pe Eugen Tomac si i-am propus in virtutea relatiei cu presedintele. L-am informat pe presedinte, dar domnul presedinte nu s-a implicat deloc in desemnarea membrilor Comitetului de initiativa nationala", a precizat Preda.

Intrebat in legatura cu faptul ca la infiintarea Fundatiei Miscarea Populara s-a spus ca Traian Basescu este parintele spiritual si ce rol a avut acesta la infiintarea Partidul Miscarea Populara, Preda a spus: "Fundatia infiinteaza partidul, deci metaforic domnul presedinte este bunicul spiritual al partidului. Partidul continua programul de reforme si modernizare a Romaniei inceput de Traian Basescu. Domnul presedinte a spus la un moment dat ca Fundatia va avea nevoie de un vector politic, l-am informat pe presedinte cand a inceput procesul de strangere de semnaturi pentru partid, dar domnia sa nu s-a implicat in procesul deciziei".

Marian Preda a mai spus ca a avut o discutie luni cu presedintele Traian Basescu in care acesta i-a confirmat ca nu a vorbit cu primarii exclusi din PDL, din Arges. El a facut aceste precizari la intrebarile ziaristilor daca primarii exclusi din PDL, din Arges, vor fi primiti la Partidul Miscarea Populara.

Deputatul PDL Elena Udrea a declarat, luni, ca, din ceea ce stie ea, marti vor fi depuse actele pentru infiintarea Partidului Miscarea Populara, iar Eugen Tomac a precizat, pentru MEDIAFAX, ca va coordona, pana la primul congres, activitatea formatiunii.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Preda Basescu Udrea Miscarea Populara, #Basescu bunic partid Preda , #Traian Basescu