Marian Preda (FMP): O noua suspendare ar sterge Romania de pe harta tarilor civilizate

Marti, 30 Iulie 2013, ora 16:50 1668 citiri

Presedintele Fundatiei Miscarea Populara, Marian Preda, atrage atentia Uniunii Social Liberale ca o noua suspendare a presedintelui Traian Basescu "ar sterge Romania de pe harta tarilor civilizate" si ar aduce "prejudicii majore" romanilor.

"Vocea autorizata a USL in materie de suspendare, Dan Voiculescu, cere din nou suspendarea presedintelui la un an de la lovitura de stat care a aruncat Romania in aer. De cate ori este chemat sa dea socoteala in fata procurorilor si judecatorilor pentru faptele sale penale, Voiculescu cere suspendarea presedintelui Romaniei. Atragem atentia USL ca o noua suspendare ar sterge Romania de pe harta tarilor civilizate si ar aduce prejudicii majore celor 22 de milioane de romani", afirma Preda, potrivit unui comunicat al Fundatiei Miscarea Populara.

Preda le cere co-presedintilor USL, Victor Ponta si Crin Antonescu, sa isi exprime pozitiile fata de declaratia lui Dan Voiculescu privind suspendarea presedintelui.

"Le cerem domnilor Ponta si Antonescu sa le spuna romanilor daca pregatesc alaturi de Dan Voiculescu o noua lovitura de stat sau au invatat ceva din lectia din 2012. Cerem Comisiei Europene si Comisiei de la Venetia sa evalueze seriozitatea premierului si angajamentele anuntate de prim-ministrul Victor Ponta privind functionarea statului de drept in Romania", mai sustine Preda.

Presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a declarat, luni seara, ca daca ar depinde de el presedintele Traian Basescu ar fi suspendat "maine" din nou.

"Eu am fost autorul a doua suspendari, am participat cat am putut de activ la procesul de demitere, s-ar parea ca nu am fost suficient de prevazator, de analitic, motiv pentru care nu am reusit, dar ce stiu eu este ca Romania cu Traian Basescu pe functia de presedinte nu are decat de pierdut. Daca ar depinde de mine as face-o maine (a treia suspendare a presedintelui Traian Basescu, n.red.).

PC ar vota, dar PC singur nu are o majoritate care sa poata sa-i permita acest lucru. Daca si PNL va fi de acord si daca impreuna vom convinge si PSD sa fie de acord sigur ca o vom face. Nu am initiat o discutie, cu draga inima ma gandesc sa o initiez, numai ca astept sa clarificam intai lucrurile cu partenerii nostri ca sa nu repetam istoria din 2012. Daca aceste lucruri pot fi clarificate, nu cred ca mai e o piedica ca domnul Traian Basescu sa-si termine mandatul inainte de termen", a spus Voiculescu intr-o emisiune televizata.

El a adaugat ca subiectul va fi dezbatut in cadrul USL si se va lua decizia "cea mai inteleapta".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com
Comentarii
Poza grob
grob
rank 5
O noua suspendare ar sterge Romania de pe harta tarilor civilizate
Poza ulivia
ulivia
rank 1