Invitatii Ziare.com Emilian Isaila: Ce-l mana in lupta pe Traian Basescu?

Joi, 16 Mai 2013, ora 13:12
3054 citiri
Invitatii Ziare.com Emilian Isaila: Ce-l mana in lupta pe Traian Basescu?

Cati parlamentari va strange Partidul Popular? Nu a participat la alegeri, dar va intra in Parlament incepand cu saptamana viitoare.

Cosmarul lui Vasile Blaga prinde viata. Cine va putea rezista tavalugului?

Victor Ponta incearca in aceste zile sa-si asigure sprijinul celor din PP-DD, dar am vazut in urma cu un an cat de greu e sa mentii stabilitatea intr-un Parlament lipsit de entuziasm si de ideologie, in care fiecare membru incearca sa-si asigure cu orice pret supravietuirea politica.

Partidul Popular ii va viza pe toti nemultumitii. Pentru ca nu are nimic, poate oferi totul. Astfel, marea majoritate USL devine vulnerabila in fata unei formatiuni mici, dar tractate de presedintele tarii.

Traian Basescu nu mai poate fi alungat de la Cotroceni pana la sfarsitul mandatului. Reusind sa supravietuiasca suspendarii de anul trecut are, azi, o libertate de miscare cum nu detine niciun lider politic. Despartirea de PDL a fost ultima franghie care-l mai tinea de trecutul sau politic. Acum s-a ancorat in viitor.

Partidul Popular e ultimul proiect major al lui Traian Basescu. Prin el vrea sa uneasca toate fortele de dreapta si urmareste ca toti cei din clasa de mijloc, toti cei care viseaza sa fie independenti si sa traiasca intr-o tara in care se respecta regulile, sa aiba din nou sperante. Bineinteles ca vor fi dezamagiti, dar asta e alta poveste.

Prin acest proiect va exista din nou o confruntare puternica intre stanga si dreapta. Stanga va fi reprezentata de PSD, care are un nucleu dur de urmasi ai miscarii comuniste, continuand sa militeze pentru suprataxare si ajutoare sociale, iar dreapta va milita pentru cota unica, reducerea cheltuielilor bugetare si continuarea luptei impotriva coruptiei. Acestea sunt temele mari.

Ponta, ca prim-ministru, va avea toate avantajele guvernarii, dar si toate dezavantajele. PDL si PNL vor avea cel mai mult de suferit de pe urma aparitiei Partidului Popular. De aici isi va selecta noua formatiune politicienii.

Daca reuseste sa impuna criterii clare de selectie, sa parieze pe noul val de politicieni si sa nu accepte corupti, noul partid are sanse sa se prezinte in fata opiniei publice si sa ceara sprijin pentru a guverna.

Politicienii care vor sa-si continue cariera si nu au intrat in tot felul de combinatii compromitatoare vor migra de buna voie spre PP. Aripa care-l contesta pe Blaga va fi prima care va face jonctiunea cu popularii, iar de la PNL, recrutarile vor fi punctuale si in timp. S-ar putea ca si o parte dintre otevistii lui Dan Diaconescu sa migreze spre noua formatiune.

In Romania se discuta mult, dar nu analizeaza nimeni ce-i da tarie unui lider, cum evolueaza si cum reuseste sa comunice cu oamenii. Victor Ponta mizeaza pe conducere prin televiziuni, Crin Antonescu mizeaza pe un discurs radical si atac la persoana, Vasile Blaga pe organizare, dar niciunul dintre ei nu reuseste sa se aseze atat de bine in conversatie cu mentalul colectiv cum o face Basescu.

De multe ori m-am gandit ca poate are dreptate cand spune ca lungile calatorii pe mare l-au invatat sa fie rabdator, concentrat, rezistent si adaptat. Forta lui Basescu consta in faptul ca e mereu constient ca exista ceva mai puternic decat el - pe mare era vremea, echipajul sau tehnologia care puteau sa-l tradeze si de aici, intr-un fel intuitiv, reuseste sa nu se iluzioneze niciodata si sa fie atent la ce se intampla in jur.

Marele secret e faptul ca anduranta lui Basescu nu e atinsa de niciun alt politician din Romania.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Partidul Popular lansare, #Basescu partidul popular , #Traian Basescu