Funeriu: Miscarea Populara ramane fundatie. Partidele - adunaturi de interese

Sambata, 11 Mai 2013, ora 22:15 2495 citiri
Foto:Arhiva

Daniel Funeriu, membru fondator al Fundatiei "Miscarea Populara", a declarat, sambata, ca nu exista nicio modalitate juridica de a transforma fundatia in partid si a catalogat partidele drept "adunaturi de oameni in jurul unor grupuri de interese".

"Fundatia 'Miscarea Populara' va ramane Fundatia 'Miscarea Populara', cei care discuta despre partid sunteti dumneavoastra. Faptul ca fundatia va avea un sprijin mare, un portofoliu de probleme si solutii ale romanilor, sigur ca este posibil sa faca dezirabil, la un moment dat, ca aceste probleme si solutii sa fie operationalizate politic, dar obiectivul fundatiei este cresterea gradului de incredere intre romani si institutiile statului(...)

Partidele din Romania au fost si continua sa fie adunaturi de oameni in jurul unor interese, obiectivul 'Miscarii Populare' este sa constituim o fundatie care sa fie un grup de oameni uniti in jurul unor valori. Nu exista o modalitate juridica de a transforma o fundatie in partid, deci Fundatia 'Miscarea Populara' va ramane fundatie", a spus Funeriu, sambata, la Cluj-Napoca, intr-o conferinta de presa, relateaza agentia Mediafax preluata de Romania Libera.

De asemenea, Sebastian Lazaroiu, si el membru fondator al Fundatiei "Miscarea Populara", a intarit afirmatia ca nu exista posibilitatea, juridic, ca o fundatie, un ONG sa devina partid.

"Fundatia va ramane fundatie indiferent daca, la un moment dat, ea va sprijini sau nu un partid politic. Daca peste un an, trei, cinci ani, membri ai fundatiei vor dori sa puna in practica multe dintre proiectele pe care le dezbatem, transformand intr-un partid politic, nu avem cum sa ii oprim si fundatia poate sa sprijine un partid politic, dar din punctul de vedere al valorilor si principiilor pe care le-a promovat. Chiar si atunci fundatia va ramane si partidul va fi partid, vor fi doua entitati total distincte", a explicat Lazaroiu.

Presedintele Traian Basescu a declarat recent ca Fundatia "Miscarea Populara" va trebui sa isi infiinteze si un partid de centru-dreapta daca vrea sa aiba succes in reformarea clasei politice.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News