Consilier prezidential: Partidul Popular o sa apara peste cateva zile (Video)

Miercuri, 15 Mai 2013, ora 08:12
2581 citiri
Consilier prezidential: Partidul Popular o sa apara peste cateva zile (Video)
Foto: B1 TV

Consilieul prezidential Gabriel Bercea a anuntat, marti seara, ca in urmatoarele zile o sa apara Partidul Popular, dar a specificat ca nu este vorba despre transformarea Miscarii Populare in partid.

Intrebat despre timpul in care o sa apara acest partid, Bercea a spus ca este o chestiune de cateva zile, dar si saptamani, deoarece are mai multe etape.

"E necesara formarea Partidului Popular. Am vazut speculatii ca Miscarea Populara se va transforma in partid. Nu se va transforma. E o fundatie. Nu poti sa mergi in alegeri cu o fundatie, trebuie sa mergi cu un partid", a declarat consilierul prezidential la B1 TV.

Acesta considera ca exista un dezechilibru in politica romaneasca si ca este nevoie de figuri noi credibile, dar ca asta nu inseamna neaparat oameni tineri.

"E necesara (formarea partidului - n.red.), pentru ca la alegerile din 9 decemrie 2012, 58% dintre romani nu au vent la vot, iar 42% s-au exprimat. Exista un dezechilibru pe piata politica romaneasca si e necesar un vehicul care sa genereze figuri politice credibile noi. Nu neaparat tinere, dar oameni care au demonstrat in viata profesionala ca au ceva de spus", a continuat el.

Bercea mai spune ca a observat faptul ca infiintarea unui nou partid nu este pe placul tuturor, mai ales in ceea ce priveste unii dintre fostii sai colegi din PDL.

"E adevarat ca acest lucru poate deranjeaza. Am si vazut multi fosti colegi din PDL care au pus semne de intrebare. Nu cred in partide care sunt conduse cu mana forte, ci in partidele care pot sa genereze politici pentru Romania", a mentionat el.

Funeriu: Miscarea Populara ramane fundatie. Partidele - adunaturi de interese

Gabriel Berca a precizat ca nu este vorba despre un partid nou, ci de cel condus de Costel Caras, fermierul care a aruncat pe camp 8.000 de litri de lapte in timpul scandalului aflatoxinei.

Consilierul prezidential a precizat ca Traian Basescu nu s-a implicat in "coagularea" parlamentarilor ce vor face parte din Partidul Popular.

Marti, presa a anuntat pe surse ca Miscarea Populara va fi tranformata in partid, chiar daca in urma cu doar cateva zile Daniel Funeriu, membru fondator, a spus ca nu exista nicio modalitate juridica prin care sa se intample acest lucru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
#Gabriel Berca Partid Popular, #infiintare Partid Popular, #Gabriel Berca nou partid, #Miscarea Populara Partid Popular , #Traian Basescu