Basescu, la PMP: Udrea mi-a spus de acuzatiile la adresa lui Coldea. Treaba cu Bercea si fratele meu, o inscenare

Duminica, 08 Februarie 2015, ora 12:21
20156 citiri
Basescu, la PMP: Udrea mi-a spus de acuzatiile la adresa lui Coldea. Treaba cu Bercea si fratele meu, o inscenare
Foto: B1 Tv

Congresul Partidului Miscarea Populara de duminica unde formatiunea si-a ales noua conducere, pe fondul problemelor sefei suspendate a PMP, Elena Udrea, care are pe numele sau trei cereri de arestare preventiva formulate de procurorii DNA, a fost rampa de relansare a lui Traian Basescu in viata politica, dupa aproape doua luni de pauza.

Desi nu confirmase participarea, fostul presedinte al Romaniei a ajuns la Palatul Parlamentului, unde are loc Congresul, cu putin timp inainte de inceperea lucrarilor. Fostul sef al statului a acaparat intreaga atentie a presei, tinand un discurs de peste jumatate de ora in care i-a multumit Elenei Udrea pentru ce a facut pentru PMP si a afirmat ca isi doreste sa-i demonstreze inca o data ca este cinstita.

Totodata, Basescu le-a spus jurnalistilor si ca este adevarat ca a fost informat de Elena Udrea despre suspiciunile sale la adresa actualului sef interimat al SRI, generalul Florian Coldea.

Nu au ramas fara raspuns nici atacurile care au existat in aceste doua luni la adresa sa, fostul sef al statului anuntand ca isi va apara mandatele, incepand chiar de duminica, el demontand o serie de "minciuni" care l-au vizat in ultima perioada.

Ziare.com v-a transmia, in format LIVE TEXT, principalele momente si declaratii ale presedintelui Traian Basescu la Congresul PMP:

12:21 - "A aparut pe pesurse.ro ca am plecat de la Cotroceni cu 50 de dosare penale pe care mi le-ar fi dat SRI-ul. E o minciuna. Cum sa pleci cu dosare? Eu mi-am luat acum calculatoarele sa vad daca nu am in calculatoare documente secrete si sa le sterg ca e un lucru care trebuie facut la incetarea mandatului".

12:20 - "Ce face Antena 3 cu 'dezvaluirile' despre fratele meu cu Bercea Mondialul este propaganda. Ce va pot spune este ca este o inscenare".

12:18 - Fostul sef al statului a spus ca Udrea nu avea cum sa mearga la Parchet pentru ca nu avea decat informatii de la oamenii care veneau la ea sa ii spuna.

"Rezultatul acestor declaratii inclusiv ale doamnei Udrea a fost ca la vreo 6 luni a fost prima punere sub acuzare a unui vicepresedinte de la ANRP, un dom cu B parca..."

12:14 - "Mi-a spus (de acuzatiile la adresa sefului interimar al SRI Florian Coldea, n.red.), dar presedintele nu are niciun mijloc de verificare. Singura institutie care controleaza Serviciile este Parlamentul Romaniei. Cealalta afirmatie ca m-a informat de neregulile de la ANRP este corecta, dar as vrea sa intelegeti - cine crede ca presedintele isi ia informatii numai de la serviciile de informatii greseste cumplit. Presedintele isi ia informatii si din alte surse".

12:13 - Intrebat despre generalul Coldea - Basescu: "Pentru ca m-am hotarat sa nu-mi las distruse mandatele am sa iau toate acuzatiile si minciunile lansate in spatiul public in ultima vreme. Mi-am facut eu o listuta...", le-a spus jurnalistilor, nereusind sa gaseasca "listuta".

12:10 - Fostul sef al statului le promite jurnalistilor ca le va raspunde la intrebari pe holul Palatului Parlamentului.

12:09 - Traian Basescu a parasit sala Congresului imediat ce a coborat de pe scena.

12:08 - Traian Basescu isi incheie discursul de peste jumatate de ora. Sala se ridica in picioare, aplauda si ii scandeaza numele.

11:40 - Basescu le-a mai spus celor prezenti ca a iesit public pentru a-si apara mandatele de sef al statului, care sunt atacate zilnic la televiziuni si ca, daca nu ar fi avut loc Congresul lor ar fi avut oricum o iesire publica.

11:33 - Basescu le-a dezvaluit celor de la PMP ca se afla acolo pentru ca vrea sa le fie partener.

11:27 - "V-as spune cum v-am vazut eu de la Cotroceni, ati trecut prin 2 alegeri si la ambele ati trecut pragul, ceea ce este exceptional. Am vazut si ca existau voci in presa care vedeau PMP-ul ingropat, iata ca astazi sunteti intr-un Congres cu un numar de participanti care poate fi invidiat de orice partid.

As vrea sa va multumesc pentru taria pe care ati avut-o, o mana de oameni, cei din sala, cei de la prezidiu, dna presedinte Elena Udrea. Chiar daca nu e aici, eu tin sa-i multumesc si dnei Elena Udrea, apreciez delicatetea gestului domniei sale de a nu fi in sala.

Sper sa se bucure de conditii corecte ca sa se poata aparea si sper sa-mi confirme inca o data ca este un om cinstit", a spus Traian Basescu, in aplauzele celor prezenti.

11:23 - Urca la tribuna Traian Basescu. Sala s-a ridicat in picioare, aplauda frenetic si ii scandeaza numele.

11:15 - Ia cuvantul presedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu.

11:13 - Cristian Diaconescu isi invita colegii de la PMP sa profite de sansa unui nou inceput.

"Fiti capabili sa vorbiti de justitie fara sa va albiti la fata, fiti capabili sa vorbiti de Romania asa cum va doriti pentru familiile dvs., fiti acei politicieni care pot fi invitati in oricare dintre familiile noastre seara la cina. Fiti acei politicieni altfel. Sansa dvs, cu un nou inceput, este maxima", a spus Cristian Diaconescu.

11:11 - Cristian Diaconescu incepe prin a-i multumi initiatorului Fundatiei Miscarea Populara, Traian Basescu. Sala aplauda timid.

11:10 - A luat cuvantul Eugen Tomac, care il invita la tribuna pe Cristian Diaconescu, presedintele Fundatiei Miscarea Populara.

11:09 - A fost votata ordinea de zi.

11:07 - A fost votat secretariatul tehnic pentru redactarea si intocmirea procesului verbal.

11:05 - Se canta imnul Romaniei.

11:02 - Aplauze puternice in sala in momentul in care a intrat fostul presedinte al Romaniei Traian Basescu.

10:58 - Traian Basescu a ajuns la Palatul Parlamentului pentru a participa la Congresul PMP. El fusese invitat, dar nu confirmase pana la aceasta ora daca va veni sau nu.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#Traian Basescu Miscarea Populara, #Congres PMP Eugen Tomac, #Elena Udrea PMP arestare , #Traian Basescu