30 de ani fără Mișa Klein. Mircea Lucescu: "Nu merita să sfârșească așa. N-am mai avut fundaș stânga ca el, l-aș pune în orice echipă de-a mea"

Joi, 02 Februarie 2023, ora 10:26
4555 citiri
30 de ani fără Mișa Klein. Mircea Lucescu: "Nu merita să sfârșească așa. N-am mai avut fundaș stânga ca el, l-aș pune în orice echipă de-a mea"
Mișa Klein

Pe 2 februarie 1993, la un antrenament al lui Bayer Uerdingen, Mișa Klein a decedat subit.

Michael Klein, Mișa cum îi spunea toată lumea, a murit pe 2 februarie 1993, în urmă cu 30 de ani. Chiar dacă la timpul respectiv s-a vorbit inclusiv despre un posibil caz de doping, raportul oficial specialiștilor germani a susținut că nu există niciun mister: Klein ar fi murit din cauza unei boli rare, cardiomiopatie aritmogenă de ventricul drept, care e greu depistabilă la consulturile de rutină, scrie Gazeta Sporturilor.

Mișa Klein a jucat la Corvinul Hunedoara, Dinamo și Bayer Uerdingen. Are 90 de selecții pentru echipa națională a României, în tricoul căreia a marcat și cinci goluri.

IOAN ANDONE: „Mişa era cel mai bun prieten al meu. Nu ştiu dacă-şi poate închipui cineva, dar eram extrem de apropiaţi. Mergeam peste tot împreună, împărţeam totul. Eram ca doi fraţi. Cea mai frumoasă amintire pe care o am cu el e legată de finalul partidei cu Danemarca din 1989, când ne-am calificat la Mondiale. Era extrem de fericit...Am sărbătorit până dimineaţa calificarea. A fost unul din lucrurile pe care şi le-a dorit enorm, să ajungă la un Mondial”.

IONUȚ LUPESCU: „Îmi vine foarte greu să vorbesc despre Mişa. A fost un om puternic. Atât din punct de vedere al fizicului, cât şi din punct de vedere al caracterului. Dar, din păcate, modul în care a plecat dintre noi ne demonstrează că nu există oameni tari pe pământ. După ce ne-am transferat în Germania (n.n. - Klein la Uerdingen, Lupescu la Leverkusen), ne-am apropiat şi mai mult. Din păcate, sportul de performanţă nu e sănătos, iar exemple sunt multiple în ultima vreme. Totuşi, cea mai mare bucurie a sa a fost Dominique. Niciodată nu l-am văzut aşa de bucuros ca în ziua în care i s-a născut fata!”.

DORIN MATEUȚ: „A fost un adevărat idol pentru multă lume, un om foarte puternic, un sufletist mare, un om care îţi sărea mereu în ajutor. Dacă ar vedea acum că fotbalul din Hunedoara a căzut atât de mult, ar fi foarte dezamăgit, pentru că a iubit mult Corvinul. A avut o forţă extraordinară, viteză, era bătăios şi avea un stâng fantastic, centra fenomenal. Ţin minte că în meciul cu Elveţia, din preliminariile Euro '92, el şi-a rupt piciorul în primele minute. Până la urmă, eu am dat gol şi am câştigat cu 1-0. Dar nu ne-am bucurat prea mult. Eram îngrijoraţi pentru el. Din păcate, acela a fost şi ultimul lui meci la naţională”.

MIRCEA LUCESCU: „A avut o carieră extraordinară şi nu merita să sfârşească aşa. Când l-am descoperit era mijlocaş, dar l-am transformat în fundaş stânga. Nu a comentat. Era tenace şi avea o rezistenţă fizică extraordinară. Şi ca om era un caracter aparte. Se dăruia în totalitate atât în teren, cât şi în afara lui, când cineva îi cerea ajutorul. A avut ceva probleme cât a fost la Hunedoara, dar odată transferat la Dinamo s-a cuminţit. L-aş pune în orice echipă a mea. Nu am mai avut de atunci un fundaş stânga ca el. Era la un nivel extraordinar. Tactic, era un fotbalist impresionant, iar şutul său era devastator”.

Ce spune antrenorul lui Dinamo înaintea meciului crucial cu FC Voluntari
Ce spune antrenorul lui Dinamo înaintea meciului crucial cu FC Voluntari
Antrenorul echipei de fotbal Dinamo Bucureşti, Zeljko Kopic, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că partida cu FC Voluntari, din etapa a 7-a a play-out-ului Superligii, este una...
Guvernul a făcut anunțul mult așteptat! Două stadioane de aproape 1.5 miliarde de lei se vor construi în România
Guvernul a făcut anunțul mult așteptat! Două stadioane de aproape 1.5 miliarde de lei se vor construi în România
Executivul a aprobat, joi, hotărârea de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Construire Stadion cu capacitate de 30.000 locuri, Str. Ştefan...
#misa klein, #michael klein, #Dinamo, #mircea lucescu, #Ioan Andone, #mateut, #ionut lupescu , #stiri fotbal