Cum scapă româncele de mirosul de mâncare gătită: "O să parfumeze frumos casa"/ "Vă mai mirați de ce mor atât de mulți de cancer"

Joi, 14 Decembrie 2023, ora 18:41
7774 citiri
Cum scapă româncele de mirosul de mâncare gătită: "O să parfumeze frumos casa"/ "Vă mai mirați de ce mor atât de mulți de cancer"
Femeie care gătește FOTO / pexels

Tot mai mulți români au revenit la obiceiul de a găti acasă și au renunțat la ieșirile în oraș sau la mâncarea comandată din cauza prețurilor pra mari.

În timp ce unii adoră mirosul de mâncare, alții detestă să îl simtă. În unele situații, hota nu face față, iar mirosurile persistă, mai ales dacă mâncarea a fost preparată în apartamente în care bucătăriile sunt deschise și integrate în living.

O gospodină a încercat fără succes toate soluțiile pe care le cunoaște pentru a scăpa de mirosul de mâncare și a cerut sfaturi în mediul online.

"Dacă îmi puteți da o soluție, să nu mai miroasă în casă a mâncare. Nu gătesc des, dar și când gătesc, miroase în casă.

Am hotă, geamuri larg deschise când gătesc, chit că fac țurțuri la nas, dar tot miroase. Aerisesc casa de zici că e Frozen, dar mirosul persistă.

Da, mă deranjează, am o mare problemă cu mirosurile", a scris aceasta pe grupul Trucuri în gospodărie.

"Puneți două dopuri balsam de rufe și 400-500 ml apă"

Postarea a strâns sute de comentarii și multe soluții, unele dintre ele fiind totuși controversate.

"Într-o crăticioară care nu vă mai trebuie, puneți 2 dopuri balsam de rufe și 400-500 ml apă. Puneți pe aragaz, la fiert cu foc mediu și lăsați să clocotească ușor 10-15 minute...o să parfumeze frumos casa, și dispare mirosul de mâncare. Se poate refolosi adăugând apă, și la câteva dăți balsam. Folosesc de ani această metodă, fără probleme, după prăjeli se simte cel mai repede diferența."

"Apoi vă mai mirați de ce mor atât de mulți de cancer. Suportați mirosul de mâncare, nicidecum cel de chimicale."

"I-am făcut eu soțului la fel și era să-l "termin". A început brusc să nu mai aibă aer, să hârâie din piept și să tușească urat. M-am lecuit de așa ceva. Mai bine aerisesc și pun uleiuri volatile la încălzit și astfel mențin o atmosferă plăcută și sănătoasă în casă."

"Vă sinucideți încet-încet"

Unii atrag atenția că soluțiile propuse sunt nocive.

"Doamne ferește. Practic vă sinucideți încet-încet. Preferați mirosul de chimicale, să le inhalati decât pe cel de mâncare? Când v-ați făcut ultima dată un control, un set de analize?"

"Eu pun scorțișoară într o crăticioară cu apă. Nu suport balsamul. Numai că eu gătesc în casă, ce nu face miros puternic, restul gătesc în bucătăria de vară (locuiesc la țară). Scorțișoară și o coajă de măr, fac un miros super în casă."

"Schimbat filtrul la hotă cam la 1 lună.

Ușile la camere să fie închise.

După ce gătesc, de fiecare dată, șterg faianța cu soluție parfumată de geamuri, iar mobilă cu spray.

Nu umblați prea mult prin casă cu îmbrăcămintea în care stați la gătit.și părul să îl țineți acoperit că și el prinde miros. Și eu am problema cu mirosurile. Nu suport femeile care atunci când ies pe ușa să miroasă a mâncare. Penibil."

"Într-o crăticioară puneți apă, 1-2 batoane de scorțișoară, 2-3 felii de portocală, nucșoară, câteva steluțe de anason și lăsați pe aragaz la foc mic. Miroase demențial, mai ales acum în prag de sărbători se potrivește de minune."

"Mai rău e când nu are a ce mirosi"

"Sincer dacă nu miroase a mâncare... O femeie nu e gospodină... Tot ce e făcut acasă e gustos bio și sănătos... Pe mine una nu mă deranjează acest miros și care au alte păreri n-au decât să caute soluții."

"Mai rău e când nu are a ce mirosi."

"Fierbeți foi de dafin câteva minute. Va degajă un miros plăcut și absoarbe mirosul de mâncare."

"Ca să nu miroasă hainele și părul mă echipez precum doctorii în sala de operație, cu un halat de unică folosință, pe cap două bonete și nici măcar astea nu miros a prăjeală iar pe cât este posibil să gătiți în vase care au capac de sticlă pentru că este mai etanș, îmi iau tot ce trebuie în bucătărie să evit fâțâială pe uși, am uși de termopan care mai rețin puțin mirosul dar puțin tot va pătrunde în casă."

"Eu folosesc oțet cu spirt șterg, blatul, masă, aragazul, chiuvetă, mai fac o cafea, o infuzie de ceaiuri amestecate, lichid de geam, la pește când prăjesc pun un bol cu oțet în bucătărie și o să vedeți că este eficient."

"După ce gătesc ard tămâie"

"Ard 2 linguri de zahăr vanilat apoi pun o ceașcă de apă și las la foc mic până se topește tot zahărul."

"Arzi într-o tigaie câteva fire de cuișoare, anason, scorțișoară și cu un pulverizator stropești și pereții cu oțet și bicarbonat de sodiu."

"Doamnelor, în loc să folosiți tot felul de parfumuri de casă plină de chimicale, puneți în jumătate de sticlă de oțet, câteva bețișoare de scorțișoară și lăsați la macerat câteva luni la loc întunecat. Apoi, clasic, în sticluțe cu bețe prin casă. Nici nu e chimic, neutralizează mirosurile neplăcute din casă, și nu miroase a oțet, ba chiar miroase foarte frumos a scorțișoară."

"Eu, de obicei, după ce gătesc ard tămâie deoarece absoarbe toate mirosurile".

Lecția de viață a unei românce care îi va pune pe mulți pe gânduri. "Vedeți dacă nu cumva aveți chiar tot ce vă trebuie"
Lecția de viață a unei românce care îi va pune pe mulți pe gânduri. "Vedeți dacă nu cumva aveți chiar tot ce vă trebuie"
Majoritatea oamenilor se află într-o alergătură continuă, din dorința de a avea mereu mai mult. Adesea ne comparăm cu cei din jur și avem o stare de insatisfacție legată de viață. Unii...
Cum a rezolvat un român problema PET-urilor și returul acestora. "E cea mai hilară țeapă în România"
Cum a rezolvat un român problema PET-urilor și returul acestora. "E cea mai hilară țeapă în România"
Unii români sunt nemulțumiți că trebuie să strângă PET-urile și să le ducă în diferite puncte de colectare pentru a primi banii pe garanție. În mediul online au apărut discuții...
#miros mancare, #solutii, #parfum, #casa, #gatit, #miros placut, #fum , #stiri magazin