Mitrea: USL s-a grabit cu suspendarea, Antonescu a fost prea nervos la Cotroceni (Video)

Miercuri, 12 Septembrie 2012, ora 21:08
3388 citiri
Mitrea: USL s-a grabit cu suspendarea, Antonescu a fost prea nervos la Cotroceni (Video)
Foto: Arhiva

Senatorul PSD Miron Mitrea considera ca USL a facut unele greseli in ceea ce priveste suspendarea presedintelui Traian Basescu.

Cat despre interimatul lui Antonescu la Cotroceni, Mitrea a spus, intr-un interviu pentru Revista 22, ca liberalul a fost "prea nervos" si a facut "declaratii neinspirate".

"Singurul lucru despre care putem sa spunem ca a fost o greseala este ca am fost nepredictibili. Partenerii nostri externi n-au stiut despre ce e vorba si au reactionat ca atare. Cred ca unul dintre lucrurile care se inteleg mai putin in Romania este ca intotdeauna partenerii politici si economici vor sa stie dinainte ce se intampla. Daca noi ne opream in iulie cu schimbarea celor doi presedinti ai Camerelor si anuntam ca in septembrie il vom suspenda pe presedinte, mergea treaba linistit mai departe. Ne-am grabit", a declarat Mitrea.

In plus, social-democratul a mentionat ca USL a pierdut razboiul de imagine cu la Bruxelles, desi suspendarea a fost facuta "cu buna-stiinta".

"Cinstit sa spun, am pierdut razboiul la Bruxelles, razboiul de imagine, ca daca-l castigam nu venea peste noi presiunea care a venit. Am pierdut razboiul de imagine si asta e o chestiune care ne preocupa. Dar sa stiti ca noi am crezut ca ceea ce facem este corect. Am facut-o cu buna-credinta. Ca n-am stiut, n-am putut sa explicam acest lucru, n-am avut conexiunile necesare sa explicam, ca ne-am miscat prea repede si nu am putut sa stam de vorba inainte", a completat senatorul PSD.

El comentat si comportamentul lui Crin Antonescu din timpul interimatului de la Cotroceni, apreciind ca liberalul "a fost un pic prea nervos" si "a facut cateva declaratii neinspirate".

"A fost de multe ori un pic prea nervos si atunci a avut cateva declaratii neinspirate. Au fost doua-trei declaratii pe care eu personal, vorbesc in numele meu, nu al partidului, as fi preferat sa nu le faca, cum ar fi ca principalul lui adversar in alegerile prezidentiale e Departamentul de Stat al SUA. Mi se pare o declaratie neinspirata pentru un politician la nivelul asta", a adaugat senatorul PSD.

In finalul interviului, Mitrea a admis ca "apelul la nationalism in asemenea momente nu e solutia cea mai potrivita".

"Sa ne intelegem, Romania nu e colonie, dar nu trebuie spusa treaba asta, pentru ca in momentul in care spui 'nu suntem colonie' dai impresia ca cineva te considera colonie. Chiar daca nu faceam ce ne-au spus cei de la UE, nu ne dadea nimeni afara din Europa. N-am vazut zona nationalista pe care a promovat-o Victor Ponta, dar am vazut-o, din pacate, la Crin Antonescu, dar nu cred ca a facut-o intentionat", a conchis Mitrea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Mitrea USL graba suspendare, #Mitrea referendum demitere Basescu, #Mitrea Antonescu nervos , #PSD