Mitrea, despre comasare: Risti sa mergi cu o caruta moarta

Joi, 15 Decembrie 2011, ora 23:161666 citiri
Mitrea, despre comasare: Risti sa mergi cu o caruta moarta
Foto: TVR Info

Senatorul PSD Miron Mitrea a declarat ca Puterea a recurs la actul "nedemocratic" al comasarii alegerilor locale cu cele parlamentare, intrucat risca sa impartaseasca soarta PNTCD din 2000, cand nu a mai intrat in Parlament.

"Europa ne-a scris ca nu trebuie sa punem laolalta alegeri. Comisia de la Venetia a subliniat - comasarea alegerilor e un minus pentru democratie. Treaba asta cu "asa face Europa" nu mai functioneaza.

(...)Cand pierzi alegerile locale inainte de cele parlamentare, mergi cu o caruta moarta. Din motivul asta nu vor sa arate ca pierd alegerile", a spus Mitrea la TVR Info, dand exemplul PNTCD.

El a adaugat ca PDL da dovada de parsivenie in ce priveste traseismul politic si spune ca nu poti sa refuzi un primar care vrea sa vina la tine in partid.

"E cea mai mare parsivenie politica - ne-am batut in gura mare, cu traseismul politic, ca e rau. Unele schimbari de partid sunt motivate, altele nu.

Cazul de la Bucuresti, cu Piedone absolut fabulos - membru PC si conduce campania PDL-UNPR pe Bucuresti.

(...)o sa planga un partid daca vine un primar la el? N-o sa ma puteti convinge ca in Romania vor renunta politicienii la pragmatism (...)Lucrurile au inceput sa se aseze, ajunge sa iti mai fie si rusine. Nu pot sa fac eu ordine cu oamenii", a mai spus Mitrea.

Guvernul a decis sa-si asume raspunderea pe comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, iar Opozitia a anuntat ca va depune motiune de cenzura.