Miron Mitrea ramane inchis. Decizie definitiva pe cererile de eliberare conditionata

Joi, 17 Martie 2016, ora 13:44
2725 citiri
Miron Mitrea ramane inchis. Decizie definitiva pe cererile de eliberare conditionata
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea ramane in Penitenciarul Poarta Alba, intrucat Tribunalul Constanta a respins, joi, contestatiile sale la deciziile Judecatoriei Medgidia prin care ii erau respinse cererile de eliberare conditionata, decizia fiind definitiva.

Magistratii Tribunalului Constanta s-au pronuntat, joi, asupra contestatiilor depuse de Miron Mitrea fata de doua decizii ale Judecatoriei Medgidia, instanta care ii respinsese, in doua randuri, cererile de eliberare conditionata.

Miron Mitrea ramane in inchisoare: Cererea de eliberare conditionata, respinsa

Miron Mitrea cere in instanta eliberarea conditionata din inchisoare

Astfel, contestatiile lui Mitrea au fost respinse, el urmand sa ramana in Penitenciarul Poarta Alba.

De asemenea, Miron Mitrea a fost obligat de Tribunalul Constanta la plata unor cheltuieli judiciare in valoare de 300 de lei, informeaza News.ro.

Decizia Tribunalului Constanta este definitiva.

Mitrea a solicitat Judecatoriei Medgidia, in 10 februarie si 29 februarie, eliberarea conditionata, cererile sale fiind respinse de magistrati.

El a contestat hotararile la Tribunalul Constanta, instanta care a judecat, marti, contestatiile lui Miron Mitrea, dar amanase pronuntarea pentru joi.

La termenul de marti, aparatorul lui Miron Mitrea, Adrian Midisan, spunea, in fata instantei, ca sunt indeplinite criteriile pentru eliberarea conditionata a clientului sau, intrucat Mitrea a avut un comportament corespunzator in perioada de detentie, nu a avut relatii conflictuale cu alti detinuti, a participat la activitati educationale si sportive, a muncit, primind si mai multe recompense din partea penitenciarului.

Procurorul DNA prezent la sedinta cerea respingerea contestatiilor, spunand ca Miron Mitrea nu indeplineste fractia de doua treimi din pedeapsa daca nu i se iau in considerare cele trei carti scrise in penitenciar.

Miron Mitrea a scris o carte de memorii in penitenciar: Amintiri despre mineriada si "Gat scurt"

"Nu se poate aprecia ca acestea ajung la standardele unei lucrari stiintifice si scopul redactarii lor a fost de a ajunge mai usor la eliberarea conditionata", declara procurorul DNA in fata instantei.

Miron Mitrea, condamnat definitiv la doi ani de inchisoare cu executare (Video)

Miron Mitrea a fost condamnat, in 13 februarie 2015, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, la doi ani de inchisoare cu executare si plata sumei de 327.000 de lei, pentru luare de mita. In acelasi dosar, fosta sefa a Inspectoratului de Stat in Constructii Irina Jianu a fost condamnata la cinci luni de inchisoare cu executare.

Potrivit DNA, in perioada 2001-2002, Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Jianu foloase necuvenite in cuantum de 927.420 de lei in schimbul numirii si mentinerii acesteia in functia de inspector-sef al ISC. Foloasele necuvenite au constat in efectuarea unor lucrari de constructii la casa mamei sale din Voluntari.

Miron Mitrea isi ispaseste pedeapsa in Penitenciarul Poarta Alba.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Mitrea ramane inchisoare, #Mitrea inchisoare , #DNA