Miron Mitrea il critica pe Crin Antonescu: Nu e solidar cu Nastase

Luni, 30 Ianuarie 2012, ora 20:27
4652 citiri
Miron Mitrea il critica pe Crin Antonescu: Nu e solidar cu Nastase
Foto: B1 Tv

Senatorul PSD Miron Mitrea a comentat, luni seara, decizia magistratilor de a-l condamna la doi ani de inchisoare pe fostul premier Adrian Nastase, criticand totodata lipsa de solidaritate a liberalilor in acest caz.

Dupa o serie de elogii aduse fostului premier, Mitrea a precizat ca "nu s-a bucurat" atunci cand a auzit comentariile facute de co-presedintele USL Crin Antonescu, care a declarat ca, in asemenea cazuri, se pretind "anumite gesturi" si a vorbit despre "pasi inapoi".

"Cand l-am auzit pe Crin Antonescu ca nu e solidar, nu m-am bucurat. Este o decizie grea nu doar pentru Adrian Nastase, ci si pentru PSD si pentru intreaga clasa politica", a subliniat senatorul social-democrat.

Nastase, condamnat la inchisoare cu executare - Cum se apara si ce zice USL

Mitrea l-a laudat pe presedintele CN al PSD pentru perioada in care a condus Executivul, apreciind ca "Adrian Nastase a fost oricum seful celui mai mare guvern din Romania post-decembrista. Suntem in situatia in care cel mai bun premier a fost condamnat intr-un dosar politic".

Senatorul PSD a admis insa ca faptul ca decizia magistratilor la ICCJ a venit la inceput de an electoral si "ii ofera lui Adrian Nastase o anumite trambulina de a se victimiza".

Nastase ataca dupa condamnarea la inchisoare: Decizie murdara, acuzatie absurda!

Adrian Nastase a fost condamnat, luni, la doi ani de inchisoare cu executare de magistratii Inaltei Curti in dosarul "Trofeul Calitatii". Judecatorii au decis, de asemenea, ca lui Adrian Nastase sa ii fie interzise anumite drepturi, pentru o perioada de trei ani. De asemenea, instanta a dispus confiscarea a aproape 40.000 de lei. Sentinta nu este definitiva, ea putand fi atacata cu recurs.

Reactiile nu au intarziat sa apara. Liderul PSD Victor Ponta, dar si alti social-democrati si-au exprimat solidaritatea fata de Adrian Nastase, in timp ce liberalii, in frunte cu liderul PNL Crin Antonescu, s-au delimitat de hotararea in dosarul "Trofeul calitatii".

De cealalta parte, Puterea a respins insinuarile legate de instrumentarea politica a dosarului, facand o paralela intre cazurile Apostu sau Solomon, in care PDL a tacut si a acceptat deciziile magistratilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Mitrea Nastase condamnat, #Adrian Nastase condamnat inchisoare , #PSD