Schimbări de ultimă oră la naționala României. Ce modificări a făcut Mirel Rădoi pentru Jocurile Olimpice

Miercuri, 14 Iulie 2021, ora 20:33
4764 citiri
Schimbări de ultimă oră la naționala României. Ce modificări a făcut Mirel Rădoi pentru Jocurile Olimpice
Mirel Radoi. FOTO: Facebook / Echipa nationala a fotbal a Romaniei

Selecţionerul Mirel Rădoi a declarat că participarea la Jocurile Olimpice este o provocare, subliniind că, din pricina schimbărilor din lot, a fost nevoit să modifice de trei ori planul tactic. Antrenorul a mai spus că Marius Marin va fi căpitan, el fiind desemnat inclusiv pe baza unei sociograme de grup.

"Mă bucur că jucătorii aleşi au fost foarte pozitivi şi deşi este o provocare, jucătorii chiar îşi doresc să fie aici. Planul tactic s-a schimbat, am încercat să abordăm un sistem de joc, dar apoi am schimbat în funcţie de jucători. Cred că suntem la a treia abordare, ntre al doilea şi al treilea sistem de joc.

Toţi acei 3 jucători peste vârstă pe care i-am dorit, au fost refuzaţi de către cluburi. Atunci am înclinat către jucători care pot fi viitorul naţionalei U21 sau a naţionalei de seniori. Sunt jucători care m-au impresionat, cum ar fi Ion Gheorghe, care arată implicare la echipa de club, dar altceva este să îl ai aici", a declarat Rădoi pentru FRFTV.

El a mai spus că presiunea este foarte mare pentru cei care poartă tricoul României. "Tricoul României e greu, eu l-am simţit de la început, pentru mine a devenit apoi o obişnuinţă. Dar e o presiune uriaşă, când ai tricoul naţionalei pe tine, trece o istorie în faţa ta, îţi aminteşti şi de suporteri şi e clar că e o presiune, care e a ta şi trebuie să o duci cu tine.

E foarte greu de controlat, chiar şi noi cu Mutu, Chivu, Lobonţ, Ganea, discutam de asta. Era mai uşor pentru cei care evoluau în străinătate. Noi ca naţie suferim mult la mentalitate şi când vine şi presiunea tricoului e foarte greu".

Rădoi a povestit şi cum a fost ales căpitanul echipei: "A fost căpitanul de la recentul Euro de tineret, Marin, am făcut o sociogramă la nivel de grup să vedem care sunt liderii formali şi informali. Au fost patru nume: Marius Marin, Dragoş Nedelcu, Tudor Băluţă şi Alexandru Paşcanu. Marius Marin este un exemplu la antrenamente şi în vestiar este respectat. Competiţia a fost cu Tudor Băluţă".

Întrebat ce îşi doreşte la JO, Rădoi a răspuns: "Pentru jucători îmi doresc o medalie, pentru mine îmi doresc să ajungă cât mai mulţi jucători la echipa mare".

"Naţionala României nu a reuşit să facă nici măcar un punct în această grupă", este titlul pe care Mirel Rădoi nu ar vrea să-l vadă scris după JO.

Turneul Olimpic de fotbal va avea loc în perioada 21 iulie – 7 august 2021. În urma tragerii la sorţi, România a fost repartizată în grupa B alături de Noua Zeelanda, Coreea de Sud şi Honduras.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Discuții intense pentru visul Simonei Halep: ”Pe mai multe canale”
Discuții intense pentru visul Simonei Halep: ”Pe mai multe canale”
Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat, joi, că şansele jucătoarei de tenis Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice de la Paris...
Anunțul momentului despre Simona Halep: ”M-am ocupat de formular”. E implicat și fostul ei antrenor
Anunțul momentului despre Simona Halep: ”M-am ocupat de formular”. E implicat și fostul ei antrenor
Jucătoarea de tenis Simona Halep, care a revenit în competiții la Miami după ridicarea suspendării pentru dopaj, speră în continuare să evolueze la Jocurile Olimpice de la Paris. "Mi-aş...
#Mirel Radoi, #Mirel Radoi selectioner Romania, #jocurile olimpice , #nationala