Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Toader: CCR trebuie sa analizeze constestatiile depuse de Blaga si Anastase

Miercuri, 04 Iulie 2012, ora 16:01
3301 citiri
Toader: CCR trebuie sa analizeze constestatiile depuse de Blaga si Anastase
Foto: Digi24

Contestatiile lui Vasile Blaga si a Robertei Anastase privind revocarea lor din functiile de presedinte a Senatului, respectiv presedinte a Camerei Deputatilor, vor fi luate in discutie de Curtea Constitutionali in 10 iulie, a comunicat miercuri, pentru MEDIAFAX, Biroul de presa al CC.

Hotararile depuse la CCR de Vasile Blaga si Roberta Anastase privind revocarea lor trebuie sa "mearga mai departe", deoarece au fost depuse anterior ordonantei care spune ca judecatorii nu se pot pronunta asupra acestui tip de acte ale Parlamentului, considera liderul deputatilor PDL, Mircea Toader.

"Si noi, grupul parlamentar, si cei doi presedinti de la Camera si Senat ai PDL, Vasile Blaga si Roberta Anastase, au depus contestatii la Curtea Constitutionala ieri (marti - n. red.). Inainte de aparitia ordonantei. Din punct de vedere procedural este o actiune inaintea aparitiei ordonantei si ea trebuie sa mearga mai departe", a declarat Toader.

E oficial: Guvernul a luat dreptul CCR de a aviza hotararile Parlamentului!

De asemenea, liderul deputatilor democrat-liberali a precizat ca ramane de vazut cum va analiza Curtea Constitutionala contestatiile depuse de catre PDL:

"Noi am depus contestatii la hotararile care au fost in Parlament. Noi am luat ca baza hotararile de aici si in baza carei prevederi un presedinte de Camera, ieri sau azi, a convocat daca nu era numit. Inseamna ca este uzurpare de functie.

Noi am atacat pe baza hotararii emise de Parlament, deci pe baza acelei hotarari care este semnata si ca atare isi exercita dreptul respectiv. Vom vedea cum va analiza Curtea acest lucru".

Hotararile prin care Camera Deputatilor a revocat-o pe Roberta Anastase, iar Senatul pe Vasile Blaga, dar si cele privind alegerea lui Valeriu Zgonea si a lui Crin Antonescu, au fost publicate, miercuri, in Monitorul Oficial, imediat dupa ce a aparut si OUG prin care CCR nu se mai pronunta asupra acestor acte.

Blaga acuza: Deciziile de revocare nu au fost publicate, pentru a nu fi atacate la CCR (Video)

Asadar, CCR nu poate analiza sesizarile depuse de Vasile Blaga si Roberta Anastase, care contesta revocarea lor. CCR nu se poate prevala nici de faptul ca sesizarile celor doi pedelisti au fost depuse aseara una sau azi dimineata, deci inainte de aparitia Ordonantei din simplul motiv ca este nevoie ca deciziile de revocare sa fie publicate inaintea depunerii acestor sesizari de neconstitutionalitate.

Cele patru hotarari ale Parlamentului au fost publicate intr-un moment ulterior intrarii in vigoare a ordonantei potrivit planului USL, tocmai pentru ca CCR sa nu aiba nicio posibilitate de a le invalida.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#revocare Blaga Anastase discutate CCR, #modificare CCR Ordonanta Urgenta, #CCR aviz Parlament , #PDL