Stanisoara trece la PNL. PDL: "Bine ca a scapat partidul de un gunoi"

Miercuri, 06 Martie 2013, ora 13:21
4741 citiri
Stanisoara trece la PNL. PDL: "Bine ca a scapat partidul de un gunoi"
Foto: Arhiva

Fostul prim-vicepredinte PDL Mihai Stanisoara si-a anuntat miercuri trecerea in barca liberalilor, tot pe un post de conducere. Democrat liberalii, luati prin surprindere, au apreciat ca plecarea lui Mihai Stanisoara este de bun augur pentru PDL, deoarece partidul "se mai curata de gunoaie".

"E foarte bine sa se mai curete de gunoaie orice partid", a reactionat Radu Berceanu, intr-o interventie la Realitatea Tv.

Prim-vicepredintele PDL Mihai Stanisoara pleaca la PNL

"Sunt lideri importanti ai multor partide care sunt masoni, dar nu stiu daca toti sunt tradatori. Nu am o problema cu apartenenta la masonerie. Problema e cand masoneria decide ca ar fi bine sa faca intr-o directie si partidul in cealalta directie si nu stiu ce mai fac ei in momentul ala, care e prioritatea", a mai declarat Berceanu.

Totodata, presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, ca nu a stiut nimic despre plecarea lui Mihai Stanisoara la PNL si a afirmat ca se poate vorbi, indiscutabil, de o "tradare".

"Imi pare rau cand pierdem un coleg, dar, prin plecarea unor astfel de colegi, partidul ramane mai curat", a subliniat Vasile Blaga.

Frunzaverde: Am incurajat trecerea lui Stanisoara, vor mai fi veniri din PDL

Deputatul Elena Udrea si-a exprimat, la randul sau, regretul fata de plecarea fostului lider democrat-liberal Mihai Stanisoara din PDL.

"Imi pare rau de plecarea domnului Stanisoara. Nu am stiut ca se pregateste sa faca acest lucru, in schimb am mai trecut prin situatii de acest gen cu oameni care parasesc corabia. Avem nevoie de oameni puternici care sa se bata din nou pentru PDL, oameni care sa genereze incredere in randul colegilor, ca pot sa ridice partidul, sa se lupte pentru el", a declarat Elena Udrea.

Si deputatul democrat-liberal Mircea Toader s-a declarat surprins de decizia lui Mihai Stanisoara de a trece in tabara liberalilor.

"Singura justificare este probabil amicitia cu Frunzaverde, altceva nu-mi dau seama. Daca v-ati uitat la figura mea, am fost total surprins. Cand ai o problema de asta, vii in BPN si zici ce nu iti place, apoi 'drum bun'", a declarat liderul PDL Galati.

Acesta a precizat ca ii transmite lui Stanisoara ce i-a transmis si lui Sorin Frunzaverde in urma cu un an, cand a trecut la PNL.

"Ii zic ce i-am zis si lui Frunzaverde: 'Fii Barbat!'", a precizat Toader.

Totodata, prim-vicepresedintele PDL Cezar Preda a apreciat ca plecarea lui Mihai Stanisoara "este fara comentarii", mentionand ca nu intelege atitudinea acestuia.

"Este pur si simplu fara comentarii! Un om care a beneficiat din partea PDL de toate functiile posibile, inclusiv ministru, sef de comisie, lider de grup, are o asemenea atitudine! Nu se comenteaza, lumea analizeaza ce putea sa determine un om sa faca asemenea gest. Nu a avut niciodata nemultumiri pe care sa ni le transmita", a precizat Cezar Preda pentru Mediafax.

De asemenea, vicepresedintele PDL Sulfina Barbu l-a catalogat pe Stanisoara drept "un alt oportunist", declarandu-se convinsa ca "PDL va supravietui fara acesta si fara cei care vor decide sa plece la Putere".

"Din pacate, in momentul in care partidul este in Opozitie, se vede exact cine este alaturi de acest partid. Consider ca Mihai Stanisoara este un alt oportunist, ca si cei care au plecat pana acum si sunt convinsa ca PDL va supravietui fara Mihai Stanisoara si fara cei care vor decide sa plece la putere. Regret ca lasa in urma o organizatie slabita, organizatia de Mehedinti, dar sunt oameni in aceasta organizatie care vor reconstrui ce a stricat domnul Stanisoara", a spus Sulfina Barbu.

Si Elena Basescu a comentat pe Twitter: "Din ciclul 'Unificatorul': azi domnul Vasile Blaga ramane si fara prim-vicele pe care l-a impus in fruntea PDL".

Europarlamentarul a ironizat astfel prezentarea facuta lui Vasile Blaga de deputatul Andreea Paul la anuntarea candidaturii acestuia: "Cred ca Vasile Blaga este unificatorul. Este cel mai bun organizator aflat in acest moment in PDL".

Ce spun reformistii din PDL

Europarlamentarul PDL Cristian Preda este de parere ca trecerea prim-vicepresedintelui PDL Mihai Stanisoara la PNL, este "traducerea neincrederii in Vasile Blaga", cel care este considerat "problema" din PDL.

"E traducerea neincrederii in Vasile Blaga. Asta este tot. Daca din pozitia de prim-vicepresedinte care spera sa depuna o motiune, (Mihai Stanisoara - n.red.) a ajuns sa treaca la PNL, o singura explicatie exista si anume neincrederea in ceea ce se intampla in acest moment in PDL. Si este responsabilitatea lui Vasile Blaga", a spus fostul prim-vicepresedinte PDL, pentru Ziare.com.

La randul sau, Monica Macovei a remarcat "lipsa de caracter" dovedita de Mihai Stanisoara, reamintind ca acesta a candidat si a castigat un mandat de deputat la alegerile din 9 decembrie cu ajutorul colegilor din PDL, care au "alergat pentru el".

"Daca chiar vroia sa plece ca e mai de dreapta PNL trebuia sa plece inainte(...) Nu cred in nimic ideologic, referitor la dreapta", a spus Macovei referindu-se la motivul intrarii lui Stanisoara in PNL.

Monica Macovei a mai remarcat si faptul ca aceia care au plecat din PDL in ultimul an au fost apropiati lui Vasile Blaga, si Sorin Frunzaverde, si Mihaela Popa, si Mihai Stanisoara.

Intrebata daca ea crede ca Vasile Blaga a fost la curent cu aceste plecari, Monica Macovei a afirmat ca nu poate decat sa speculeze, pentru ca nu stie, dar a reamintit "cantecele de sirena aruncate catre PNL" de Blaga, recent.

De asemenea, Monica Macovei a spus ca este momentul ca membrii PDL care vor vota la conventia din 23 martie sa se "trezeasca" si sa isi puna niste intrebari cu privire la Vasile Blaga, pentru ca "lucrurile nu sunt intamplatoare".

Plecarea lui Stanisoara din randurile democrat-liberalilor este comentata si de Sever Voinescu.

"Cred ca este pentru prima oara in istoria Parlamentului cand liderul de grup dezerteaza. Vasile Blaga, desigur, nu are nicio raspundere. Va spun eu, vinovati de degringolada continua din PDL sunt reformistii, Basescu, Udrea si Boc. Vasile Blaga, se stie, este 'unificatorul' si 'marele organizator'. Si cand PDL se va preda cu totul, umil, PNL-ului sau PSD-ului, tot din cauza lor se va intampla.

Mi se pare semnificativ ca plecarea lui Stanisoara din partid se petrece exact in ziua in care Blaga promitea alianta cu PNL", comenteaza Voinescu.

"Inca un locotenent al lui Blaga a defectat la PNL. Planul pare stabilit: crearea puntilor cu PNL; castigarea PDL de catre blatisti; ruperea de Basescu si eliminarea reformistilor; fuziunea sau alianta cu PNL; intrarea PNL in PPE; o noua suspendare sau nu; guvernarea blatistilor in termenii varanului (castrarea justitiei, discurs antieuropean, restauratia mafiei de tranzitie, orientare moscovita)", scrie pe reteaua sociala si Adrian Papahagi.

Si fostul ministru Teodor Baconschi a avut o reactie pe aceasta tema.

"Eram in platoul Realitatea TV cand domnul Antonescu, precum o codoasa batrana, a prezentat publicului ultimul model de papusa gonflabila: Mihai Stanisoara. Obscen.

Ar trebui interzise asemenea imagini nu doar minorilor, ci oricarui om care mai are bun simt. Stanisoara, un mare mut al politicii, e un baronas care a purtat mereu palarii prea mari, din alea care iti cad pe ochi. Acum, dupa ce injura prostitutia PNL, a primit o camera cu felinar rosu. Chiar de 6 martie, cand guvernul Dr. Victor Ponta a devenit, prin anti-europenismul sau declarat, guvernul Dr. Petru Groza II", a scris Baconschi pe contul sau de Facebook.

Ce democrat-liberal ii ia apararea lui Stanisoara

Intrat miercuri in PNL, fostul prim-vice PDL Mihai Stanisoara sustinea, in urma cu doar patru luni, ca liderul PNL Crin Antonescu isi elimina si santajeaza adversarii din partid in apropierea Congresului PNL si ca isi terorizeaza colegii. Doua saptamani mai tarziu, Stanisoara recidiva, afirmand despre Antonescu ca este "cel mai caraghios si ridicol roman".

Liderul senatorilor PDL, Cristian Radulescu, a avut o scurta interventie la B1 TV. El a declarat ca atacurile lui Stanisoara "erau justicate" si faceau parte "din fisa postului".

Prim-vicepredintele PDL Mihai Stanisoara s-a inscris in PNL, urmand exemplul unui alt prim-vicepresedinte al democrat-liberalilor, Sorin Frunzaverde, care a trecut in tabara liberalilor in urma cu un an, in luna martie 2012.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#Stanisoara PDL Toader surprins, #Stanisoara anunta trece PNL , #PDL