Protest PDL in Parlament: Salvati ICR! Salvati TVR! Rusine Victor Ponta!

Marti, 03 Iulie 2012, ora 11:11
3710 citiri
Protest PDL in Parlament: Salvati ICR! Salvati TVR! Rusine Victor Ponta!
Foto: Antena 3

Parlamentarii PDL au parasit sedinta plenului Parlamentului, de marti dimineata, denuntand un "derapaj de democratie" si lasand in urma mai multe pancarte pe care scria "Salvati ICR", "Salvati TVR" si "Salvati Monitorul Oficial".

Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a anuntat ca parlamentarii democrat-liberali au parasit sala, precizand ca are loc un derapaj de la democratie, dupa ce partidului nu i s-a acordat niciun loc in CA al TVR.

"Am spus ca nu s-a respectat legea privind structura CA al TVR. Nu participam la un astfel de simulacru de stabilire a conducerilor TVR si SRR, sa raspunda cei care incalca legea", a spus Mircea Toader.

Acesta a mentionat ca parlamentarii democrat-liberali se vor intoarce in sala in momentul in care premierul Ponta va prezenta raportul participarii la Consiliul European.

In urma lor, parlamentarii PDL au lasat, in dreptul fotoliilor si pupitrelor de parlamentar, afise pe care scrie "Salvati ICR", "Salvati TVR", "Respect Curtea Constitutionala" sau "Rusine Victor Ponta".

Marti, la ora 10:30, la Parlament a inceput o sedinta a Birourilor permanente reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor, convocata de USL. Sedinta a inceput sub conducerea celor doi presedinti ai camerelor, Vasile Blaga si Roberta Anastase.

Circ in Parlament: USL cere revocari peste revocari. PDL pleaca din sala

USL a depus la Birourile Permanente ale celor doua camere doua cereri de suspendare a presedintilor celor doua Camere, Vasile Blaga si Roberta Anastase. Conform regulamentelor, insa, revocarea unui presedinte al Camerei poate fi solicitata numai de grupul care l-a propus, adica PDL, ceea ce este exclus, Vasile Blaga fiind ales recent presedinte al partidului.

In sedinta de plen reunit al Parlamentului, premierul Victor Ponta urmeaza sa prezinte raportul privind participarea sa la Consiliul European. Prim-ministrul a mers la Bruxelles in baza unei declaratii politice fara valoare juridica votate de parlamentarii romani si in ciuda deciziei Curtii Constitutionale potrivit careia presedintele tarii este cel care trebuie sa participe la astfel de reuniuni.

Victor Ponta a prezentat cateva aspecte ale vizitei sale la Bruxelles la sedinta extraordinara de guvern tinuta luni seara, urmand ca marti sa se adreseze si Parlamentului pe aceasta tema.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#parlamentari PDL parasit Parlament, #parlamentari PDL sedinta Parlament, #Ponta Parlament Consiliul European, #Ponta raport Parlament Consiliu, #Ponta declaratii Parlament Consiliu , #PDL