"Scuzaţi-mă, dar cine este Lucescu pentru ţara noastră?" Atac neașteptat împotriva antrenorului român

Luni, 18 Aprilie 2022, ora 13:43 10112 citiri
Mircea Lucescu, antrenor Dinamo Kiev

Antrenorul echipei Dinamo Kiev, Mircea Lucescu, a fost criticat pentru faptul că nu le permite fotbaliştilor campioanei să răspundă convocării la echipa naţională.

Diferendul între Federaţia Ucraineană de Fotbal şi Dinamo Kiev a apărut după ce selecţionerul Oleksandr Petrakov a decis să convoace lotul naţional la 29 apilie pentru un stagiu de pregătire şi meciuri amicale, în vederea barajului pentru calificarea la Cupa Mondială din Qatar.

"Mercenarul român Lucescu nu poate înțelege" Comunicat extrem de dur împotriva lui Il Luce

Campioana Ucrainei refuză să elibereze jucătorii selecţionaţi înainte de 23 mai, motivând că echipa antrenată de Lucescu are şi ea partida amicale stabilite pentru următoarea perioadă.

Comentând pe această temă, Miron Markevici, fostul selecționer al Ucrainei,i-a criticat pe Lucescu şi pe patronul clubului din Kiev, Igor Surkis, şi a îndemnat ca jucătorii de la Dinamo să nu mai fie primiţi la naţională dacă nus e prezintă la 29 aprilie.

"Scuzaţi-mă, dar cine este Lucescu pentru ţara noastră? Există o naţională a Ucrainei şi va mai spun ceva. Este imposibil, deja trece toate graniţele! Pentru noi, cel mai important lucru este ca echipa să meargă în Qatar. Sunt surprins că în acest moment poate exista o poziţie precum cele ale lui Surkis şi Lucescu. Nici eu nu înţeleg de ce tac fotbaliştii. De ce nu spun că vor să meargă la echipa naţională? Ei trebuie să vorbească şi să spună: pe 29 aprilie mergem la naţională! Nu vreţi să ne daţi drumul, vom merge noi!. Ar trebui să decidă fotbaliştii, nu Surkis şi Lucescu. Îi îndemn pe dinamovişti să renunţe la tot şi să meargă la naţională dacă iubesc cu adevărat Ucraina şi vor să meargă la Cupa Mondială! Dacă nu vin acum, nu trebuie să fie chemaţi din nou. Drumul către echipa naţională trebuie să fie închis pentru ei. Acum este momentul să nu renunţăm la ţară", a declarat fostul selecţioner, citat de presa ucraineană.

Dinamo ar trebui să întâlnească în următoarea perioadă în meciuri amicale formaţiile FC Basel, Rennes, Austria Viena, Eintracht Frankfurt şi Levski Sofia.

Naţionala Ucrainei va disputa, la 1 iunie, în deplasare, cu Scoţia, semifinala barajului pentru turneul final din Qatar. Câştigătoarea acestei confruntări va întâlni Ţara Galilor la 5 iunie, în finala play-off-ului.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News