Mircea Lucescu împlinește 77 de ani! Ce record deține acum în fotbalul mondial

Vineri, 29 Iulie 2022, ora 10:10 2408 citiri
Mircea Lucescu împlinește 77 de ani FOTO facebook

Mircea Lucescu s-a născut la 29 iulie 1945, la București. Este socotit cel mai mare antrenor român, cu rezultate remarcabile atât la echipa națională, cât și la echipa de club.

Lucescu este în acest moment cel mai în vârstă selecționer activ din toată lumea. Înaintea sa se afla doar francezul Roger Lemerre (80 ani), dar acesta a fost demis de la echipa tunisiană Etoile du Sahel, în luna aprilie.

Conform CIES Football Observatory, după Mircea Lucescu, în top se află Ljubomir Petrovici (75 ani), care a câștigat CCE cu Steaua Roșie Belgrad în 1991, iar acum antrenează în Vietnam. Pe locul trei este britanicul Roy Hodgson, de la Watford.

Mircea Lucescu și-a început cariera de antrenor la Corvinul, în 1979. A antrenat apoi naționala României, Dinamo, Pisa, Brescia, Reggiana, Rapid, Inter Milano, Galatasaray, Beșiktaș, Șahtior, Zenit St. Petersburg, naționala Turciei, iar din 2020 este la Dinamo Kiev.

Lucescu are 70 de selecții și 9 goluri la naționala României, fiind căpitanul echipei la Campionatul Mondial din Mexic 1970.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News