Dezvaluirea lui Mircea Lucescu cu privire la un transfer istoric: "Eu l-am dus la Steaua!"

Luni, 04 Februarie 2019, ora 19:32
15247 citiri
Dezvaluirea lui Mircea Lucescu cu privire la un transfer istoric: "Eu l-am dus la Steaua!"
Foto: TFF

Mircea Lucescu a dezvaluit ca el a fost artizanul unui transfer istoric pentru marea sa rivala, Steaua.

"Il Luce" sustine ca el, si nu altcineva, a stat in spatele transferului lui Ladislau Boloni la Steaua, in 1984.

Tehnicianul a povestit cum i-a transmis lui Boloni ca trebuie sa plece de la ASA Targu Mures daca vrea sa mai fie convocat la nationala si cum a luat legatura cu Valentin Ceausescu pentru a-l propune la Steaua.

"Eu l-am dus la Steaua. Nici Halagian, nici altcineva. El zice altceva... Eu, cand eram capitanul echipei nationale, toti jucatorii tineri ii luam cu mine in camera sa-i prelucrez, primul a fost Boloni, a stat cu mine mai mult. Pe urma, cand am devenit antrenorul echipei nationale, Boloni nu mai era de doi ani la prima reprezentativa. Si l-am adus la un meci la Berna, cu Elvetia. L-am transformat din atacant in mijlocas defensiv, a stat un an la echipa nationala, dar Targu Mures era permanent pe ultimele locuri si i-am spus ca nu-l mai pot chema la nationala asa, ori se transfera la o formatie care se bate la titlu si cu pretentii europene, ori va fi foarte greu sa mai apelez la el pentru prima reprezentativa. Am vorbit la Craiova, Craiova a zis ca nu are nevoie, Dinamo nu mai voia unguri dupa ce ramasese Satmareanu II in Occident, era normal, era echipa Ministerului de Interne, am vorbit cu Valentin si cand a fost sa semneze contractul a mers cu mine", a povestit Lucescu in Fanatik.

El mai spune ca l-a sfatuit pe Boloni inclusiv in privinta contractului pe care acesta l-a negociat cu stelistii.

"Cand a fost sa semneze contractul a mers cu mine, efectiv, de mana si-mi cerea mie sa particip la discutia de contract, de acte. Si i-am spus: Loti, nu pot, pana-aicea. Te astept afara. Deci la Ghencea era discutia cu contractul lui, ca sa-i dea ARO si nu mai stiu ce... N-am vrut sa intru cu el in camera, am stat afara. Deci aia care se lauda ca l-au adus, sa taca! Si el e la fel cu recunostinta... Nu poate sa-si exprime recunostinta fata de mine. Si are 65 de ani. El singur s-a format, singur s-a promovat, singur a facut cariera. El le-a facut pe toate singur! Dar asta este adevarul, va spun realitatea, am fost acolo, am stat afara pana s-au pus de acord cu el.

Si discutasem inainte ce sa ceara, cum sa ceara, ca el nu stia cum sa faca si cu cabinetul ala de stomatologie. L-am asteptat si apoi am plecat impreuna dupa ce semnase. El juca la Steaua si facea cu mine Revelioanele. In 84, la Campionatul European, doar lui i s-a dat voie sa-si ia nevasta in strainatate, am intervenit eu si mi-am luat raspundere totala ca nu raman pe-acolo. Si Klara s-a imprietenit cu Neli si au stat impreuna, si cu Razvan, la Ambasada, ca n-aveau bani pentru altceva. Toate astea au fost...", a mai declarat Lucescu.

De transferul lui Boloni la Steaua se leaga mai multe legende, cea mai cunoscuta dintre ele fiind aceea ca Florin Halagian l-a convins sa mearga in Ghencea in 1984.

Halagian isi asuma astfel rolul de creator al celei mai mari echipe din fotbalul romanesc, singura care a castigat trofee la nivel continental.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#Lucescu Boloni Steaua, #Mircea Lucescu Steaua transfer, #Boloni transfer Steaua , #stiri Mircea Lucescu