Campionatul Ucrainei începe marți, în plin război. Unde se va ascunde Mircea Lucescu în caz de bombardament

Luni, 22 August 2022, ora 15:19 2774 citiri
Mircea Lucescu

Campionatul de fotbal al Ucrainei, țară afectată de invazia Rusiei, își va începe ediția 2022-2023 în ziua de marți, 23 august, printre cei implicați aflându-se și antrenorul român Mircea Lucescu.

Ediția trecută a primei ligi din Ucraina a fost întreruptă brusc în luna februarie, după ce Rusia lui Vladimir Putin a declanșat invazia, fără ca vreo echipă să fie declarată campioană.

Între timp, chiar dacă războiul e în plină desfășurare, oficialii fotbalului ucrainean au decis să pornească la drum, cu câteva reguli stricte.

Astfel, meciurile se vor juca fără spectatori, pe stadioane din capitala Kiev și din vestul țării, mai puțin expuse bombardamentelor.

Jucătorii și antrenorii, inclusiv Mircea Lucescu, au primit instrucțiuni privind utilizarea rapidă a unor buncăre special create la fiecare arenă în cazul în care se vor auzi sirenele de avertizare.

Primul meci al campionatului Ucrainei, ediția 2022-2023, se va disputa marți, la Kiev, între Șahtior Donețk și Metalist 1925 Harkov.

Pentru că Dinamo Kiev e implicată la mijlocul săptămânii în returul cu Benfica din play-off-ul Ligii Campionilor, echipa lui Mircea Lucescu nu va evolua, meciul cu Inhulets fiind reprogramat.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii