Mircea Dusa, noul lider al deputatilor PSD

Marti, 31 August 2010, ora 13:00 2205 citiri
Foto: Antena 3

Noul lider de grup al PSD in Camera Deputatilor este Mircea Dusa, a anuntat, marti, in urma sedintei BPN, liderul PSD, Victor Ponta.

Astfel, Mircea Dusa ia locul lui Viorel Hrebenciuc la sefia din Camera Deputatilor. Pentru Senat, PSD isi va desemna liderul abia marti dupa-amiaza. Potrivit unor surse apropiate PSD, cel care ar putea fi numit in aceasta functie este Ilie Sarbu.

Intrebat de jurnalistii daca Viorel Hrebenciuc va mai participa la sedintele BPN, Victor Ponta a lasat sa se inteleaga ca fostul sef al deputatilor social-democrati nu va fi eliminat din structura.

"Dar ce domnul Hrebenciuc a plecat undeva? Dupa ce am vazut ca l-a suparat pe domnul Antonescu... A fost o decizie comuna in a-l propune pe domnul Dusa. In afara de Adrian Nastase, in celelate functii sunt oameni tineri, ca domnii Zgonea, Banicioiu si Georgian Pop", a precizat Ponta.

La randul sau, Viorel Hrebenciuc a tinut sa precizeze ca decizia de a renunta la functia in cauza ii apartine.

"Eu nu plec din Parlament, raman in continuare vicelider. Nu ma pierde PSD. Si pana acum am fost inlocuit in sedintele BPN, domnul Dusa este unul din oamenii cu experienta. A fost propria dorinta, fara a ma influenta altcineva. Luasem aceasta decizie din iarna, dar aparuse acea candidatura a domnului Munteanu", a declarat Viorel Hrebenciuc.

De altfel, acesta sustine ca el nu a fost o "mana de fier in grup" si ca a fost "o conducere colectiva".

Proaspatul numit in functia de sef al deputatilor PSD, Mircea Dusa, sustine ca isi doreste sa "revigoreze activitatea grupului".

"BPN a decis ca eu sa preiau aceasta atributie. Folosind si experienta dansului, voi incerca sa revigorez activitatea grupului, in sensul ca fiecare membru sa fie util", a spus acesta.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News