Mircea Dusa: Lucrez la un proiect de lege privind regimul listelor electorale in Romania

Joi, 06 Septembrie 2012, ora 15:31
2026 citiri
Mircea Dusa: Lucrez la un proiect de lege privind regimul listelor electorale in Romania
Foto: Puterea

Ministrul Administratiei si Internelor, Mircea Dusa, a declarat, joi, la Miercurea Ciuc, la investirea noului prefect al Harghitei, ca lucreaza la elaborarea unui proiect de lege privind regimul listelor electorale, intrucat nu este normal sa existe listele electorale diferite pentru fiecare scrutin organizat.

"Eu deja lucrez la un proiect de lege privind regimul listelor electorale in Romania, pentru ca nu este posibil ca la 4 feluri de scrutinuri sa avem 4 feluri de liste electorale. Lista electorala este o institutie bine definita si trebuie sa existe un singur fel de liste electorale, indiferent de scrutinul care se organizeaza", le-a spus Mircea Dusa primarilor si sefilor institutiilor deconcentrate prezenti la investirea prefectului Harghitei.

Ministrul Administratiei si Internelor i-a indemnat pe primari, pe reprezentantii Prefecturii si ai Consiliului Judetean, sa ia toate masurile pentru actualizarea listelor electorale, astfel incat ele sa reflecte realitatea.

"Aveti, conform legii 35, un termen de actualizare a listelor electorale. De data aceasta, domnule prefect si domnilor primari, chiar va rog sa va implicati foarte serios ca tot ceea ce este legal si institutional, legat de listele electorale sa se si realizeze. Sa nu semnam listele asa cum le primim de la Directia de Evidenta Informatizata a Persoanei. (...) In momentul de fata, pe legislatia actuala, v-as ruga sa faceti toate demersurile pentru ca listele electorale sa reflecte realitatea", a spus Mircea Dusa.

Ministru i-a rugat si pe reprezentantii Directiei de Evidenta Informatizata a Persoanei dar si pe cei care administreaza baza de date sa efectueze din timp operatiunile si documentele care reglementeaza domiciliul si evidenta informatizata sa se si reflecte in realitate.

"Nu este cazul sa mai ajungem la discutii care exista de 2 luni de zile pe listele electorale. Lista electorala in acest scrutin parlamentar este bine reglementata (....) si v-as ruga sa va ocupati sa nu fie o activitate conexa. Vreau sa va reamintesc ca, potrivit legii 215 primarii sunt si reprezentanti ai statului in teritoriu. In activitatea de stare civila si chiar de realizare a listelor electorale sunteti chiar reprezentanti ai statului si va rog sa faceti asta cu toata seriozitatea (...) ca listele electorale sa reflecte cat mai mult realitatea", a spus ministrul Mircea Dusa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Dusa liste electorale regim, #Mircea Dusa ministru liste electorale, #Dusa lege liste electorale , #ministru Interne