Mircea Dusa: 441.769 de romani din strainatate au drept de vot

Vineri, 07 Decembrie 2012, ora 20:22 2940 citiri
Foto: Cronica de Iasi

Ministrul Administratiei si Internelor, Mircea Dusa, a anuntat vineri, la videconferinta cu prefectii, ca numarul romanilor majori cu domiciliul stabil in strainatate si, prin urmare, cu drept de vot, este de 441.769.

"Numarul romanilor majori care au domiciliul stabil in strainatate este de 441.769 de persoane", a precizat Dusa.

Alegeri parlamentare 2012: Vezi cati romani au oficial drept de vot (Video)

Potrivit MAI, respectivele persoane, care figureaza in baza de date a Directiei Pasapoarte, vor putea sa voteze pe liste suplimentare la sediile ambasadelor si misiunilor diplomatice.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a trimis in cele 306 sectii de votare din strainatate cate 452.300 de buletine de vot aferente votarii pentru Camera Deputatilor si Senat, la alegerile parlamentare de duminica, 9 decembrie.

"Sunt 904.600 buletine de vot. 452.300 la Camera si acelasi numar pentru Senat. Am trimis si 199.290 de timbre autocolante pentru ca in tarile UE se poate vota si cu pasaportul si cu buletinul, carte de identitate", a precizat, miercuri, secretarul general al MAE, Robert Cazanciuc.

Alegeri parlamentare 2012

Potrivit MAE, cetatenii romani aflati in tranzit in afara tarii, fara a avea resedinta sau domiciliul in strainatate, nu pot vota la alegerile parlamentare de duminica, 9 decembrie, in cele 306 sectii de votare care vor functiona in afara tarii.

Presedintele Traian Basescu a cerut in repetate randuri in aceasta saptamana, inclusiv vineri, Ministerului de Interne sa publice numarul total de alegatori inscrisi pe listele electorale si care sa includa numarul romanilor cu drept de vot si domiciliu in strainatate, pentru a se putea stabili procentul de prezenta la vot, la alegerile din 9 decembrie.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii