Ministrii Mircea Dusa si Radu Stroe discuta cu sefii structurilor centrale din MAI

Marti, 07 August 2012, ora 10:46
1895 citiri
Ministrii Mircea Dusa si Radu Stroe discuta cu sefii structurilor centrale din MAI
Foto: Arhiva

Ministrul Administratiei si Internelor, Mircea Dusa si ministrul delegat pentru Administratie, Radu Stroe, discuta, marti dimineata, cu sefii structurilor centrale din MAI.

Discutiile au loc la sediul Ministerului Administratiei si Internelor, fiind prima intalnire de lucru a ministrilor Mircea Dusa si Radu Stroe cu sefii structurilor din MAI.

Ministrul Administratiei si Internelor, Mircea Dusa, a declarat, marti, la intrarea in sediul institutiei, ca are o misiune dificila si ca va analiza cu sefii structurilor toate problemele.

Mircea Dusa si Radu Stroe au fost propusi de premierul Victor Ponta sa ii inlocuiasca in functii pe Ioan Rus si Victor Paul Dobre, care si-au anuntat, luni, demisiile din functii.

Ministrul de Interne Ioan Rus si-a dat demisia - acuza presiuni facute de Basescu si Antonescu

Ioan Rus a declarat ca si-a inaintat demisia de onoare din functia de ministru al Administratiei si Internelor pentru ca este un politician onest, corect, iar in ultimele zile asupra lui au fost facute presiuni incepand de la Traian Basescu si continuand cu Crin Antonescu, lucru inacceptabil. Ulterior, Ioan Rus a anuntat ca si ministrul delegat pentru Administratie, Victor Paul Dobre, si-a inaintat demisia din functie.

Ministrul Administratiei si Internelor, Mircea Dusa, si ministrul delegat pentru Administratie, Radu Stroe, au depus, luni seara, juramantul de investitura.

Presedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, la ceremonia de depunere a juramantului de investitura in functie a noilor ministri, ca are convigerea ca Mircea Dusa si Radu Stroe, impreuna cu institutiile si oamenii care sunt in subordinea lor, "vor raspunde exact la ceea ce exact Curtea Constitutionala (CC) a cerut" privind referendumul.

Noii ministri ai Guvernului Ponta au depus juramantul - Antonescu, nou atac la Basescu

Crin Antonescu a opinat ca "lucrurile sunt foarte clare" si ca CC, prin comunicatul si prin motivarea pe care a dat-o acestui comunicat, a spus foarte limpede ce doreste si considera ca este de obligatia Guvernului sa-i puna la dispozitie, iar "Guvernul ii va pune".

Premierul Victor Ponta a declarat ca un colectiv de tehnicieni condus de noii ministri pentru Administratie si Interne, Radu Stroe si Mircea Dusa, va prezenta, marti, in sedinta de Guvern, actele normative necesare punerii in aplicare a solicitarii Curtii Constitutionale adresate Legislativului.

Intrebat daca, in urma adresei transmise luni Guvernului de catre Curtea Constitutionala, va mai urma un mini-recensamant, Ponta a precizat: "Exista un colectiv la care au lucrat si cei doi ministri demisionari Rus si Dobre, la care a lucrat si Mircea Dusa, pe care il va coordona acum ca ministru al Administratiie si Internelor, alaturi de Radu Stroe".

"Acel colectiv, maine (marti - n.r.), va veni in sedinta de Guvern cu actele normative necesare, va pune in aplicare exact ceea ce Curtea a solicitat. Eu nu vreau sa comentez mai mult decat atat", a adaugat Ponta.

Intrebat daca mini-recensamantul va continua, Ponta a raspuns: "Pot sa va spun maine (marti - n.r.) ce va propune acest colectiv de tehnicieni pentru adoptarea in sedinta de Guvern ca procedura de indeplinire a solicitarii imperative facuta de Curte catre Guvern".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Mircea Dusa liste electorale, #Radu Stroe liste electorale, #Mircea Dusa recensamant MAI , #ministru Interne