Dusa: USL va contesta, probabil, luni, la CCR investirea Guvernului Ungureanu

Sambata, 11 Februarie 2012, ora 12:23 1466 citiri

Liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa, a declarat sambata ca USL va depune, cel mai probabil, luni, la CCR contestatia privind hotararea de numire a Guvernului Ungureanu si a subliniat ca parlamentarii Opozitiei continua protestul parlamentar.

"Parlamentarii PSD si USL continua protestul parlamentar pana cand Coalitia portocalie aflata la guvernare va da acele asigurari publice ca nu-si vor mai angaja raspunderea, ca nu vor mai folosi abuziv ordonantele de urgenta, ca vor face toate demersurile pentru a organiza alegeri anticipate, astfel incat un guvern care gestioneaza problemele Romaniei sa aiba in spate un solid suport electoral si un mandat dat de populatie.

In continuare, parlamentarii PSD si PNL, asa cum s-a stabilit la conducerea USL si cum au declarat in nenumarate randuri presedintii Antonescu si Ponta continua protestul parlamentar, vor fi prezenti in Parlament, vor participa la sedintele grupurilor parlamentare, la declaratii politice, la exercitarea controlului asupra Guvernului prin intrebari si interpelari. De asemenea, isi vor exercita atributiile de a contesta la Curtea Constitutionala chiar hotararea de numire a Guvernului, dar nu vor participa in continuare la dezbaterea in plen si la comisii", a declarat Mircea Dusa.

Acesta a aratat ca, de principiu, USL va contesta luni la CCR hotararea de investire a Guvernului condus de Mihai-Razvan Ungureanu.

Cabinetul Ungureanu a fost investit joi de Parlament cu 237 de voturi favorabile si doua impotriva. Ministrii noului Executiv au fost audiati miercuri de comisiile parlamentare din partea carora au primit aviz sau confirmare, in lipsa de cvorum.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News