Dusa: Politicienii din UDMR nu vor pleca de la guvernare, sunt foarte bine platiti

Miercuri, 18 Mai 2011, ora 13:14
1310 citiri
Dusa: Politicienii din UDMR nu vor pleca de la guvernare, sunt foarte bine platiti
Foto: Arhiva

Deputatul PSD Mircea Dusa a declarat, miercuri, ca reprezentantii UDMR nu vor parasi guvernarea, chiar daca geografia si istoria Romaniei nu se vor mai preda in limba maghiara, "pentru ca sunt foarte bine platiti".

Dusa a sustinut ca legea lui Mircia Giurgiu ce elimina predarea geografiei si istoriei Romaniei in limba maghiara "va avea sorti de izbanda la Senat" pentru ca acolo exista un echilibru intre Putere si Opozitie. In acest sens, el a declarat ca nu crede ca UDMR va pleca de la guvernare.

"Nu cred ca au curajul de a pleca de la guvernare pentru ca sunt foarte bine platiti", a completat liderul grupului PSD din Camera Deputatilor. Ca argument la afirmatia sa, Dusa a sustinut ca judetele "Harghita si Covasna au primit multi bani" de la Guvern.

Legat de acest subiect, Dusa a sustinut ca nu i se pare normal ca tinerii maghiari sa invete geografia si istoria Romaniei in limba maghiara "pentru ca este un handicap" pentru ei.

El a mai criticat lipsa de mobilizare a parlamentarilor PD-L, sustinand ca din cauza lor nu trec de Camera Deputatilor legi importante.

"Nu este normal, ajungem in situatia de a aproba legi importante prin aprobare tacita", a completat parlamentarul.

Dusa a afirmat ca va propune Biroului Permanent al Camerei Deputatilor ca plenul sa lucreze si in ziua de luni pentru ca actele normative sa poata fi adoptate de deputati. Social-democratul a spus ca aceeasi situatie de blocaj parlamentar se intampla si la Senat. El a dat exemplu, in acest sens, legea ce statueaza alegerea primarilor dintr-un singur tur, legea de modificare a referendumului si actul normativ cu votul prin corespondenta, care au trecut tacit de Senat.

Propunerea legislativa care vizeaza eliminarea din Legea Educatiei nationale a predarii istoriei si geografiei Romaniei in limba minoritatilor nationale a fost aprobata tacit de Camera Deputatilor, intrucat termenul stabilit pentru dezbatere si vot final, 1 mai 2011, a fost depasit.

Eliminarea predarii istoriei si geografiei in limba minoritatilor, adoptata tacit de Camera

Proiectul, initiat de deputatul PD-L Mircia Giurgiu, prevede abrogarea din Legea Educatiei nationale a alineatului care prevede ca in invatamantul primar, gimnazial si liceal cu predare in limbile minoritatilor nationale, disciplinele Istoria, Geografia Romaniei sa fie predate in aceste limbi, dupa programe scolare si manuale identice cu cele pentru clasele cu predare in limba romana, cu obligatia transcrierii si a insusirii toponimiei si a numelor proprii romanesti si in limba romana. Proiectul va intra in dezbaterea Senatului, care este for decizional in acest caz.

Kelemen Hunor a declarat marti, ca adoptarea tacita a eliminarii predarii istoriei si geografiei in limba minoritatilor a fost cauzata de indisciplina Puterii, ai carei deputati au absentat, si a adaugat ca daca propunerea trece de Senat, Coalitia e pusa sub semnul intrebarii.

Coalitia urmeaza sa discute, miercuri, aceasta situatie, precum si parcursul Statutului Minoritatilor, aflat tot in Camera Deputatilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Candidatul PUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a declarat marţi, 23 aprilie, că mazilirea doctorului Cârstoiu este blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor...
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
#Mircea Dusa PSD, #geografie istorie limba maghiara , #stiri Mircea Dusa