Dusa: In zilele urmatoare vom stabili amplasamentele comandamentelor NATO

Joi, 12 Februarie 2015, ora 19:20
2246 citiri
Dusa: In zilele urmatoare vom stabili amplasamentele comandamentelor NATO
Foto: MApN

Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a spus ca in zilele urmatoare se vor stabili amplasamentele celor doua centre de comanda si control ale NATO din Romania.

"Romania, dupa cum stiti, trebuie sa operationalizeze doua comandamente. La nivelul de Stat Major s-au stabilit responsabilitatile si trebuie ca in zilele urmatoare sa aprobam si locatiile unde vor functiona aceste comandamente si imediat, saptamana viitoare, sa trecem la masuri de operationalizare a acestora din punct de vedere material, din punct de vedere al personalului si al dotarilor care trebuie sa existe in aceste comandamente, pentru ca ele sa fie active, operationale, intr-un termen scurt.

Sigur ca in activitatea acestor comandamente vor fi implicati si militarii si specialistii, ofiterii de la Divizia 2 Buzau, militari si de la celelalte divizii, dar si celelalte categorii de forte pentru ca masurile acestea de reactie rapida nu se refera numai la fortele terestre, ci se refera si la fortele aeriene si la fortele navale", a spus Dusa, joi, citat de Mediafax.

Amenintarile militare ale Rusiei la adresa Romaniei, dezbatute in Parlamentul European

Ministrul Apararii a fost prezent la activitatea de autoevaluare a Diviziei 2 Getica din Buzau, subliniind ca masura infiintarii centrelor de comanda si control NATO in tara noastra are scop defensiv.

Centre de comanda si control, infiintate de NATO in Romania (Video)

Infuriata ca NATO deschide centre in Romania, Moscova trece la amenintari

NATO a decis, in urma cu o saptamana, la reuniunea ministrilor Apararii din statele membre, sa infiinteze sase noi centre de comanda pe flancul estic, dintre care unul va fi in tara noastra si va deveni operational din 2016. Aici vor activa atat militari romani, cat si soldati ai altor tari din NATO.

Pe langa centrul de comanda, in Romania va fi infiintat si un Comandament Multinational de Divizie Sud-Est, care va functiona ca un centru de comanda-control pentru scenariul dislocarii de trupe militare pe flancul estic.

Rusia avertizeaza Romania, dupa anuntul NATO: Vom anihila flota militara romaneasca

In replica, emisarul Moscovei la NATO, Alexander Grusko, a avertizat, a doua zi, ca "schimbarile semnificative ale situatiei politico-militare" de-a lungul granitei Rusiei vor duce in mod natural la modificari in planul militar, cu scopul de a asigura securitatea tarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Mircea Dusa amplasamente centre NATO, #centre NATO Romania, #Dusa centre NATO Romania , #ministrul Apararii